CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A 0-4 hete

2021. szeptember 05. 00:01 - csú

szijjarto_peter_3.PNGAzt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (Facebookon, álságos kérdés formájában), hogy az angol játékosok panaszkodnak az ellenséges budapesti hangulat miatt, de vajon akkor is nyilatkoztak-e hasonlókat, amikor az EB-döntőn az olasz himnusz alig volt hallható az angol szurkolók füttykoncertje miatt.

Ezzel szemben a tény az, hogy már nem maradt idejük nyilatkozni, mert három színesbőrű angol játékos kihagyott tizenegyese után ők maguk lettek a rasszista kirohanások célpontjai. Amit aztán felháborodva ítéltek el a fehérbőrű focisták és a brit miniszterelnökig bezárólag a politikusok is. Na látják, ezért térdelünk le a stadionokban, mondta egyikük. Ön nem látja, Szijjártó úr?

Azt állította ugyancsak Szijjártó (Szlovéniában, az EU-tagországok külügyminisztereinek informális találkozója előtt), hogy amióta Afganisztánban kudarcot vallott a húszéves nemzetközi erőfeszítés, a nyugati világ hibát hibára halmoz. Szerinte egymás után születnek a felelőtlen nyilatkozatok a nyugati szövetségesek részéről, hogy az afgánok korlátozás nélkül jöjjenek Európába.

Ezzel szemben a tény az, hogy ilyen nyilatkozatok nincsenek, éppen ellenkezőleg. Legutóbb az uniós belügyminiszterek fogadtak el olyan állásfoglalást, amely szerint az afgánokat a térségben kell tartani, és helyben kell őket segíteni a tálibok ellen. Pintér Sándor belügyminiszter odáig ment, hogy kijelentette: olyan elképzeléseket fogalmaztak meg, amelyeket a magyar kormány már a 2015-ös migrációs válság alatt is hangoztatott. Lehet, hogy Szijjártó és Pintér más csapatban focizik?

Azt állította Varga Judit igazságügyi miniszter (Facebook-oldalán), hogy Magyarország mintaállam. Ezt azzal indokolta, hogy Dánia bevándorlásügyi minisztere, Mattias Tesfaye egy nyilatkozatában azt mondta: hiba volt 2015-ben Orbán Viktort bírálni, amiért kerítést épített Magyarország déli határán. Varga szerint ez azt mutatja, hogy Magyarország mintaállam, mert ami máshol vágy és remény, az nálunk valóság.

Ezzel szemben a tény az, hogy Magyarország legföljebb a szélsőséges nacionalisták mintaállama. Hogy közéjük miért és hogyan került Tesfaye, aki szociáldemokrata politikus, ráadásul etióp bevándorló apa gyereke, az érdekes politikai és pszichológiai kérdés. Mindenesetre a dán miniszter nemrégiben olyan nyilatkozatot is tett, hogy európai vagy dán értékek nincsenek, ő maga pedig korábban Dánia Marxista-Leninista Kommunista Pártjának volt a tagja. Hogy most akár az apját is visszaküldené Etiópiába, azt jelzi, hogy a világ bonyolult, kivéve egy olyan mintaállamban, mint a miénk, ahol Orbán összes vágya és reménye a mi valóságunk.

Azt állította Orbán Viktor (Rómában, ahol egy templom lépcsőjén folytatott megbeszélést az Itália Testvérei nevű újfasiszta párt vezetőjével): olasz tárgyalópartnerével közös céljuk, hogy újra a jobboldal legyen a legnagyobb politikai erő Európában.

Ezzel szemben a tény az, hogy ma is a jobboldal a legnagyobb politikai erő Európában. Úgy hívják, hogy Európai Néppárt. Ha még emlékszik rá az onnan kiakolbólított Fidesz örökös elnöke.

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116679692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása