CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit dugdosnak a csepeliek elől a kerületvezetők?

2021. szeptember 20. 00:02 - csú

erdosor_ut_45-47_2021-09-12_somodoczki_jozsef_felvetele.jpgAzokra az eseményekre is illene majd kitérnie csütörtökön Borbély Lénárd polgármesternek, amelyek az elmúlt két és fél hónapban foglalkoztatták a csepeli közvéleményt. Például a kerületi közlekedési dugók elháríthatatlanságának okai, a Jedlik Ányos Gimnázium egyre csúszó beruházásának helyzete, vagy a fotón látható  Erdősor út 45-47. szám alatti ingatlanra tervezett fejlesztés elmaradása, a terület kriminális állapota

Nem tudta beverekedni magát a legfontosabb hírek közé a csepeli önkormányzat hivatalos weblapján, a csepel.hu-n a képviselő-testület csütörtöki üléséről szóló előzetes tájékoztatás, a meghívó. Eldugták a csepeliek elől,  a háttérbe szorították  mint már oly sokszor. A sikerjelentések mellett a tücsöknek és bogárnak helye van a csepeli kirakatban, de annak a testületnek, amelyet a csepeliek választottak meg csak a hátsó polcokon jut terület.

Értjük mi, hogyne értenénk. A jelenlegi fideszes városvezetőknek sokkal kényelmesebb, ha a választók nem okvetetlenkednek, nem kérdeznek, nem javasolnak, mert ezzel csak a vezérkar gondjait növelik. Abból aztán mostanában van elég, minek még tetézni. Így arra sem hívják fel a figyelmet, hogy a képviselő-testület ülései még az Orbán-rendszerben is nyilvánosak – egyelőre. A 14 éven felüliek közül bárki részt vehet rajta, sőt, ha a képviselők megszavazzák, még fel is szólalhat. Na, képzeljék el, hogy manapság mekkora ribillió lenne ebből…

A kerületvezetők HELYETT mi most ingyen és bérmentve első oldalunkon számolunk be arról, hogy

több mint két és fél hónap után, szeptember 23-án, csütörtökön délután öt órától újra ülést tart majd a csepeli önkormányzat képviselő-testülete.

A meghívóban eddig 17 napirendi pont szerepel, többek között az idei költségvetési rendelet módosítása is. https://csepel.hu/onkormanyzat/testuleti-ulesek/testuleti-meghivok/item/13560-2021-09-23-testuleti-ules Az információ dugdosása miatt a nyári vihar károsultjai csak suttyomban értesülhetnek arról, hogy meghatározott feltételek esetén az önkormányzat is nyújt majd anyagi támogatást a kárelhárításhoz. Tovább módosul az építési szabályzat, és változhatnak az óvodai csoportlétszámok is. Lesz pénzosztás is…

Egyelőre egy szót sem olvastunk arról, hogy vajon reagál-e a polgármester az idei, önkormányzatokat illető kormányzati elvonásokra, netán arra a megszellőztetett tervre, hogy a jövő évi iparűzési adó felét ismét elvonnák az önkormányzatoktól.

Azokra az eseményekre is illene majd kitérnie Borbély Lénárd polgármesternek, amelyek az elmúlt két és fél hónapban foglalkoztatták a csepeli közvéleményt: a Németh Szilárd alapítványa által megvett Csepel SC Alapítvány és az önkormányzat közötti botrányos ügyek, a Csepel-Soroksár közötti komp működési problémái, a csepeli közlekedési dugók alakulásának okai, a Jedlik Gimnázium egyre csúszó beruházásának helyzete, az Erdősor u. 45-47. szám alatti ingatlanra tervezett fejlesztés elmaradása stb. 

Blogunk figyelemmel kíséri a szeptemberi képviselő-testület előkészületeit, illetve a testületi ülés előterjesztéseinek témáit.

E.-S.

Fotó: Somodóczki József felvétele

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5416693534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása