CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy a tolongás a vészkijáratnál...

2022. január 02. 00:01 - csú

polt_peter_paholyban_orbannal.pngPolt Péter legfőbb ügyész is sietve letette a hűségesküt a végrehajtó hatalom fejének, hogy sokáig páholyban érezhesse magát...

Fecseg a felszín, hallgat a mély – írta a költő. Mind hagosabban folyik az Orbán rezsim bukásáról „a fecsegés”. Márpedig, ha egy rendszer szövete elkezd felfesleni, akkor közeleg a szakadás. Ilyenkor mind többen aggódva keresik a vészkijáratot, mert nem akarnak az utolsó percben kétes tülekedésbe keveredni; de akadnak olyanok is, akik a kitartást vállalják.

Kövér László házelnök már október 5-én figyelmeztetett az Inforádióban: "Átlépik a büntetőjog határát, akik egyszerű többséggel változtatnák meg az Alaptörvényt, büntetőeljárást kellene indítani azokkal szemben, akik az alkotmányos rend felforgatására uszítanak.” Karikatúrája ez már a Fidesz szabadságharcos éveinek.

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke pedig nyílt levélben fordult a hatalmi ágak vezetőihez: az „erősödő politikai elképzelések, amelyek egy kormányváltás esetén az Alaptörvény tollvonással történő eltörlését és az Alkotmánybíróság testületének feloszlatását helyezik kilátásba” szerinte támadás a demokrácia és a jogállamiság ellen. Sulyok ezért feljelenti az ellenzéket és a velük szimpatizáló értelmiségi köröket.

Polt Péter legfőbb ügyész is sietve letette a hűségesküt a végrehajtó hatalom fejének: „A legfőbb ügyész és az ügyészség minden körülmények között megvédi az alkotmányos rendet, a polgárok jogait és biztonságát.” Nem sokkal az ügyészségi állásfoglalás előtt a Kúria elnöke is hasonlóan nyilatkozott. Nagy lett a tolongás a szűk a vészkijárat előtt, pedig még az ellenzék is vitatkozik azon, mi a teendő, ha… ha nyer.

Forrás: Friss Róbert (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016791946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása