CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt? Ráfizetett a Csepeli Hírmondó Németh Szilárd pofátlan túlszerepeltetésére

2022. február 05. 00:02 - csú

abel_attila_nemeth_szilard_borbely_lenard.pngA főzőcskéjéről elhíresült rezsikommandós minden segítséget megkapott nemcsak az Orbán-Kubatov-klántól, hanem csepeli kiszolgálóitól, a fideszes kerületvezetéstől is. A helyi papagájkommandó zászlós egysége, a Csepeli Hírmondó hetente ontotta Németh főzési receptjeit, és elvtelenül, korlátlanul népszerűsítette oldalakon át hősi tetteit minden számban.

Csepelen négy éve is választásra készültünk. Sok minden változott azóta, de két jelölt most is ugyanaz: az akkor győztes dr. Szabó Szabolcs és az alul maradt Németh Szilárd.

A főzőcskéjéről elhíresült rezsikommandós minden segítséget megkapott nemcsak az Orbán-Kubatov-klántól, hanem csepeli kiszolgálóitól, a fideszes kerületvezetéstől is. A helyi papagájkommandó zászlós egysége, a Csepeli Hírmondó hetente ontotta Németh főzési receptjeit, és elvtelenül, korlátlanul népszerűsítette oldalakon át hősi tetteit minden számban. Például a Csepeli Hírmondó 2018. február 22-i lapszámában Németh Szilárd 10 fotón szerepelt, a nevét pedig 19 alkalommal írták le. 

A kerületi választás tisztasága felett „őrködő” szervek több bejelentés nyomán sem találtak kivetni valót ebben a pofátlanságban. Minden lepergett róluk, minden beadványt minden, tényekkel alátámasztott kifogást visszautasítottak.

A helyzet tarthatatlanságát – az óriási ellenszéllel szemben – több forduló után végül az igazságszolgáltatás legfelső fóruma, a Kúria mondta ki. A média  így tudósított a rendkívüli eseményről:

"A Kúria jóváhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, mely szerint a Csepelen vereséget szenvedő fideszes képviselőjelölt aránytalanul sokat szerepelt a lapban.

Az ügyben először az Együtt emelt kifogást, de később egy magánszemély is ugyanazzal a panasszal fordult a testülethez.

A kért felülvizsgálat során arra jutottak a Kúriánál, hogy az NVB helyesen járt el.

Az Együtt azt kifogásolta, hogy „Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP jelöltő szervezetek képviselőjelöltje a többi, a választókerületben induló képviselőjelölthöz képest nagyobb arányban szerepel, többet említik és hivatkozzák a lap cikkei, és a többi jelölttel ellentétben kizárólag pozitív kontextusban szerepel.”

„Az NVB - részben megváltoztatva az OEVB döntését - azt a döntést hozta, hogy a Csepeli Hírmondó valóban megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvet azzal, hogy Németh Szilárdot népszerűsítette. A kérelmezőt a határozat rendelkező részének közzétételére és 1 380 000 Ft bírság megfizetésére kötelezték.

Ezt a döntést hagyta most jóvá a Kúria.”

Hepiend nincs? Nincs! Az idei országgyűlési képviselőválasztás során Csepelen ugyanazoknak a kezébe van letéve a pártatlanság, a jogszerűség felügyelete és az elfogulatlan helyi tájékoztatás, akiket 2018-ban a Kúria móresre tanított…

anzágo

Forrás: internet és 24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716824600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása