CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ítélet, idő, Luxemburg grófnője

2022. február 20. 00:01 - csú

varga_judit_miniszter_luxemburg_grofnoje.pngAzt állította Varga Judit igazságügyi miniszter (a kormányinfón), hogy Luxemburgban „az Európai Unió bírósága politikai döntést hozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatt”.

Ezzel szemben a tény az, hogy a bíróság nem hozhatott politikai döntést és különösen nem a gyerekvédelmi törvény miatt, ugyanis az semmilyen formában nem szerepelt a magyar és a lengyel keresetben. Már csak azért sem, mert hónapokkal azelőtt nyújtották be a luxemburgi bíróságra, mint ahogy Budapesten elfogadták volna a törvényt, és csak arról szól, hogy szabad-e a jogállami feltételek betartásához kötni a tagállamoknak adott pénzügyi támogatást. Mint kiderült, szabad. Varga Judit kijelentéséből azonban az következik, hogy bármilyen elmarasztaló ítéletet hoz ellenünk az Európai Bíróság, abban nem a konkrét jogszabálysértést, hanem a politikai elfogultságot kell keresni. Ezek után a minimum, hogy az Orbán-kormány visszahívja a bíróságba delegált magyar tagot, ha már a többi 26 ország politikailag elfogult bíráját nem tudják azonnal kirúgatni. Pedig milyen szép új világ lenne ott is. Nem csak itt.

Azt is állította Varga Judit (ugyanott), hogy

külön levelet kapott a magyar kormány Brüsszeltől, hogy Magyarország változtassa meg az egyébként nemzeti hatáskörbe tartozó család- és gyermekvédelmi törvényeket.

Ezzel szemben a tény az, hogy a magyar törvény – bár valóban nemzeti hatáskörbe tartozik – uniós alapértékeket sért. Így indokolatlanul diszkriminál szexuális irányultság alapján, valamint korlátozza a véleménynyilvánítási szabadságot, a médiaszolgáltatásokat és a kereskedelmet. Miután ebben a kérdésben külön kötelezettségszegési eljárás folyik a magyar kormány ellen, ebből is világos, hogy az Európai Bíróság erről nem dönthetett. De majd fog.

Azt állította Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője (a párt balatonfüredi frakcióülése után), hogy a választás tétje, visszatér-e Magyarországra a Gyurcsány-Bajnai-korszak, vagy sem.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem ez a tétje, hanem az, hogy leváltható-e az önkényuralmi Orbán-rendszer. Ha igen, akkor helyette hatpárti kormányzás, amelyben Bajnainak semmi szerepe nem lesz, és Gyurcsánynak is legföljebb annyi, mint a többiekénél egy kicsit nagyobb párt vezetőjének. Koalíciós korszak vagy egypártrendszer? Ez a kérdés, válasszatok!

Azt is állította Kocsis (ugyanott), hogy Márki-Zay Péter az elmúlt hónapokban kikotyogta, mire lehet számítani, ha a baloldal kormányozna: fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlással kapcsolatos szabályok megszüntetése, a határzár megnyitása, illetve a gyermekvédelmi törvény eltörlése.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem, nem, nem, nem és nem. Nem vezetnék be a fizetős egészségügyet (amit a Fidesz egyre nagyobb mértékben terjesztett el), nem szüntetnék meg a rezsicsökkentést, sőt más módon is segítenék, fellépnének az illegális bevándorlással szemben, fenntartanák a határzárat, és a gyerekvédelmi törvényt sem törölnék el, csupán a teljesen abszurd, valamint melegellenes részeit módosítanák. Mit mondjak? Ez nem volt lottóötös. 

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5017652904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása