CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel elszigetelése és kábítása ellen elengedhetetlen a HÉV déli irányú meghosszabbítása

2022. március 09. 00:02 - csú

csepeli_hev_karacsony_sandor_utcai_megallo_viztorony_1.pngA csepeliekre és a józan észre kellene hallgatni végre! A HÉV déli meghosszabbítása tenné   lehetővé egyedül azt, hogy az agglomerációban lakók gyorsan és kényelmesen úgy juthassanak el a belvárosi munkahelyeikre, hogy nem szennyezik Csepel levegőjét nem bénítják meg naponta kétszer a kerület forgalmát.

Világjelenség a nagyvárosok terebélyesedése! Budapesten ez abban nyilvánul meg, hogy amíg állandóan csökken a főváros lakóinak száma, addig folyamatos növekedés tapasztalható az agglomerációban élőknél. Ez pedig leegyszerűsítve azt jelenti, hogy növekszik az emberek közlekedési igénye. A történelmi belváros munkahelyei és az egyre távolodó lakóhelyek közti utazási igény megnövekszik.

Ezzel a kérdéssel Csepelen nézve is foglalkozni kéne. Ha a megnövekedett közlekedési igényt nem a személygépkocsi forgalom növekedésével akarjuk megoldani, akkor a jól működő tömegközlekedést kéne fejleszteni! Csepelen elengedhetetlen ezért a HÉV déli irányú meghosszabbítása. A kerület forgalmának megbénulása

már évtizedes jelenség. A mostani vezetés ezzel a kérdéssel mégis csupán kampányfogásként foglalkozik! Arról beszél, hogy a Csepeli HÉV-et össze kéne kötni a szentendreivel.

Igaza van Dr. Szabó Szabolcsnak, hogy a mostani (teljességgel alaptalan) Németh Szilárd féle kampány-témákat sok mindennek meg kéne előznie. Mindenekelőtt, meg kéne előznie a HÉV Szigetszentmiklós irányába történő meghosszabbításának. (Ez legalább olyan fontos mint a Kálvin téri bevezetés, fontosabb mint a szentendreivel való összekötés, és sokkal fontosabb mint a fideszes notabilitások által most sztárolt közpark-építés)

A HÉV déli meghosszabbítása tenné ugyanis egyedül lehetővé azt, hogy az agglomerációban lakók gyorsan és kényelmesen úgy juthatnának a belvárosi munkahelyeikre, hogy nem szennyezik Csepel levegőjét nem bénítják meg naponta kétszer a kerület forgalmát. Az agglomerációba költözők így gépkocsijaikat még a peremtelepülések P+R parkolóiban letehetnék és a déli irányba meghosszabbított HÉV-el jutnának Budapestre.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4717471130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása