CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milyen mélyre fog süllyedni a csepeli önkormányzat lapja közpénzből?

2022. március 17. 00:02 - csú

nemeth_szilard_felolvas_es_megdobben_1.pngNémeth Szilárd fideszes alvezér csepeli választási győzelméért semmi sem drága a csepeli önkormányzatnak? Ki hatalmazta fel az Ábel Attila alpolgármester vezette helyi papagájkommandót, hogy a józan ész és a szakmai szabályok felrúgásával, közpénzen tolják a rezsikommandósból lett (birkózó) akadémikus szekerét?

A választás tisztaságát megkérdőjelező módon Borbély Lénárd polgármester lehetőséget kapott, hogy még megjelenése előtt kézbe vegye Szabó Szabolcs képviselő-jelölti bemutatkozó írását, amely a Csepeli Hírmondóban (CSH) jelent meg. Ez csak úgy lehetséges, hogy a közpénz milliókból megjelenő lap korifeusai, a szerkesztői kérésre és kérdésekre beérkezett Szabó-írást nyomdába küldése előtt a polgármester kezébe nyomták. Borbély kapva kapott a lehetőségen. Bár volt még jócskán képviselő-jelölti bemutatkozó cikk, de a polgármester csak Szabó Szabolcs cikkére reagált. A többi, Németh Szilárddal „versengő” jelölt egyszerűen nem érdekelte, az ő állításaikról nincs mondandója…

Borbély a Véleményét saját közösségi (fb) oldalán is megosztotta, amit Szabó Szabolcs nem hagyott szó nélkül, hozzászólásban válaszolt. Mivel nem tartjuk valószínűnek, hogy a CSH következő számában megjegyzés nélkül közli Szabó Szabolcs válaszát, azt most közzétesszük:

„Tisztelt Polgármester úr! Tehát akkor megerősíti (amit egyébként mindannyian naponta tapasztalunk), hogy mindenről csak beszélnek, meg előkészítenek. A hév (az új helyesírási szabályok szerint így kell írni) pont olyan, mint 12 éve. A Gubacsi híd dettó (illetve az még jobban szétrohadt). A Gerincút ügyében egy kapavágást sem végeztek. A kerékpárút ügyében pedig pontosan tudja, hogy a Csepeli Önkormányzat nem tudott lefolytatni egy érvényes közbeszerzési eljárást sem, ezért javasolta az irányító hatóság a visszavonását. A Jedlik meg harmadik éve működik részben konténerekben, és még legalább másfél évig ott lesznek. Mondja az ő szemükbe, hogy az egy flottul kivitelezett projekt. Egyébként én udvarias ember vagyok, ezért gratuláltam a korábbiakban a választási sikereihez, és ezek során jeleztem, hogy beszéljünk az együttműködésről. Erre ön még csak nem is válaszolt. Bevallom tévedtem, mert valóban összekevertem valakivel: egy udvarias, Csepel érdekeit szem előtt tartó politikussal. (Egyébként, ha nem kedveli a kávét, meghívhatom egy sörre is, csak utána ne üljön a volán mögé.)” 

Borbély úr viszontválasza: 

„A tényekkel valóban nehéz vitatkozni. Ezért érdemlegesen most sem tud. Leírhatnám újra a száraz tényeket, de nem kívánom megismételni. Köszönöm az invitálását, bármire is szóljon, de továbbra is rossz helyen kopogtat. De szerintem ezt tudja. Nekem mindig is Csepel az első, a meseországát kérem, másnak próbálja eladni.”

A polgármesteri válaszhoz csak egy megjegyzésünk van: a válasz Szabó Szabolcs állításait egyetlen szóval sem cáfolja. Vajon miért nem? Lehet, hogy „a tényekkel valóban nehéz vitatkozni?”

Amennyiben Borbély úr válaszolni akar kérdésünkre, mi szívesen közöljük a témával kapcsolatos véleményét.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7417781216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása