CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felturbózott Németh Szilárd-ígéretek választóknak, sztrájkoló tanárok szendvicsei ukrán menekülteknek - Egy hét Csepelen

2022. március 20. 00:02 - csú

fi-su_csepel_sc_fitnesz_studio.pngA hely, ahol a Fidesz alelnöke már szauna nélkül is izzadhat. Egyre hangosabb a botrány a Fi-Su Csepel SC Fitness Stúdió körül. Németh Szilárd a szemünk láttára lett Csepel legnagyobb ingatlanbárója, de ezen a héten egy cikkből kiderült: kupecként alkudozott egyes ingatlanok használatáról számlagyáros bűnözőkkel.

Országszerte sztrájkoltak a tanárok szeptember 16-án, a Kossuth téren több ezer diák tüntetett, a tanárképző főiskolák hallgatói pedig az EMMI épülete előtt fejezték ki szolidaritásukat a sztrájkkal. A csepel.hu-n minderről egy szót sem írtak, így arról sem, hogy a csepeli iskolák, illetve tanáraik közül hányan vettek részt a sztrájkban. A 24.hu viszont megírta, hogy „Menekülteknek készítettek szendvicseket a sztrájkoló tanárok a Jedlik Ányos Gimnáziumban. https://24.hu/belfold/2022/03/16/menekult-csaladoknak-keszitettek-szendvicseket-a-sztrajkolo-tanarok-a-jedlik-anyos-gimnaziumban/ 

A tudósítás szerint szerdán „24 pedagógus sztrájkolt és 26 pedagógus és nem pedagógus” dolgozó írt alá egy szolidaritási nyilatkozatot. A sztrájkolók szendvicseket is készítettek az ukrán menekült családok számára.

……….

Milyen kapcsolata volt/van Németh Szilárdnak a Fuzik Zsolt-féle bűnszervezettel – tesszük fel a kérdést a 444.hu március 18-án megjelent „Német Szilárd mindenkivel kezet fogott, aranyos volt” c. írást olvasva. 

https://444.hu/tldr/2022/03/18/nemeth-szilard-mindenkivel-kezet-fogott-aranyos-volt 

Mint ismeretes a 444.hu hetek óta jelentet meg cikkeket a fentiekben megjelölt bűnszervezettel (a számlagyárossal és társaival) kapcsolatos nyomozati anyagok, háttérbeszélgetések, pontosabban a letartóztatott Fuzik Zsolt kihallgatási jegyzőkönyvei alapján. A cikksorozatban eljutottak Csepelig, s az itteni történet a Csepel SC Béke téri pályájának szélén, a külső bejárattal is rendelkező Fi-Su (Csepel SC Fittness Stúdió) üzemeltetési jogának megszerzéséről szól. 

A szervezet talált egy „összekötőt”, aki „régebben együtt birkózott Németh Szilárddal, s aki

állítólag összehozta a találkozót, amelyről a szervezet embere így számolt be:

„...nagyon szimpatikus ember a Sziló, aki 12 ezer nézőteres stadiont épít, sportkomplexumot. Mindenkivel kezet fogott, aranyos volt. (…) Mondom párszor a Duna Gardenba már találkoztunk, mondom voltak ott Fideszes rendezvények (…)”…

majd azon tanakodik „munkatársaival, hogyan készítsék el a Fi-Su üzleti tervét, amit »majd leadnak Németh Szilárdnak«”. A terv 2021. 02. 08-ra el is készült, később azonban a bűnszervezet több vezetőjét letartóztatták.

A cikk végén a szerző megkereste Gál Balázst a Csepel SC Alapítvány operatív igazgatóját, hogy létrejött-e a megállapodás. Gál írásos választ ígért, ami azonban azóta sem történt meg, és Németh Szilárd fb oldalán sem találtunk reagálást a 444.hu írására. A sorozat a bűnszervezetről folytatódik, igyekszünk figyelemmel követni az eseményeket….

……….

Szerdán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóját köszöntötte az ország. Csepelen a Görgei Artúr téren, a Petőfi szobor előtt tartotta megemlékezését a csepeli önkormányzat, ahol Németh Szilárd „országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese”, aki mellékállásban, két vesztes választás után, újra a Fidesz-KDNP országgyűlés képviselő-jelöltje, mondhatott ünnepi beszédet. 

A csepel.hu szerdai cikke idézi Németh egyik mondatát: „Ez a tavasz nem a felelőtlen beszéd ideje. Április 3-án választásokat tartanak az országban, amely a béke és a biztonság melletti kiállásról is szól.” Szívesen egyetértenénk ezzel, ha nem láttuk volna Némethnek a Heti TV Pirkadat c. műsorában 17-én vele készített riportot, amelyben több felelőtlen mondatot fogalmazott meg, pl. a rezsicsökkentésről, amely „iszonyatos támadás alatt áll.” Az meg persze csak kívánság, fideszes szándék, hogy miről szóljon az április 3-i választás. A változást akaró milliók már nem hisznek Orbánnak és csapatának: kormányváltást akarnak, s vissza akarják adni a hatalmat a népnek – erről fog igazán szólni a választás.

A csepel.hu szerkesztősége a tájékoztatóhoz mellékelt ~ 150 képet, amelyeken sokszor láthatjuk Németh Szilárdot, több oldalról (elölről, oldalról, tapsolva, gratulálva) fotózva. Borbély Lénárd viszont saját közösségi oldalán megjelentetett egy rövid videófelvételt is az ünnepségről, ahol már ő volt a „főszereplő”. Külön riport is készült vele és közelről láthattuk, amint átadja a kitüntetéseket az elismerésben részesülteknek.  

Az ellenzék, mint korábban is, külön, a Táncsics Mihály emléktáblánál, illetve a Béke téri olvasó munkás szobornál emlékezett az évfordulóra. Megemlékezéseikről az önkormányzat honlapja most sem adott semmilyen hírt, pedig az országgyűlési választás előtt pár héttel, annak tisztásága és a korrekt tájékoztatás érdekében, illett volna ezekről is tájékoztatni a csepeli választókat.

……….

Megjelent a héten Németh Szilárd választási újságja, kiadója a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor. Csepelen sok helyen a reklámújságokkal együtt került bedobásra a 8 oldalas, fényes papírra készült színes újság. Ára nem ismert, nyomtatással, szállítással együtt valószínűleg a több millió forintot is eléri. Tartalma teljesen egysíkú: Magyarország, s benne Orbán, Németh és híveik, akik vállalták a kampánylapban való megjelenést, támogató nyilatkozatokat, akik előre mennek, míg az ellenzék, a baloldal, a másképp gondolkodók hátra. A központi szerkesztésű lapból 2 oldal Orbánról, két oldal Némethről szól, míg a többi sztárparádé, kutyával, gyerekekkel, családdal, bikiniben, mezben, edzés stb. „felturbózva”. Király! - mondanák a fiatal nemzedék tagjai. Egy bulvárlap is megirigyelhetné. Jó minőségű kampányújság, mondanák a szakemberek. A fideszesek retusálva, világos háttérben, míg az ellenzék fekete háttérrel, sminkelés nélkül – csak a képhatás kedvéért. Ami a „mondanivalót” illeti: az Orbán-vallás hívői és a változást akarók biztosan eltérően ítélik majd meg. Amin mégis el kellene gondolkodni az olvasóknak, az a sok hazugság, a nem egy aljasnak is minősíthető mondat, amelyeket blogunk írásai már sokszor cáfoltak. Ami pedig hiányzik belőle, az Németh Szilárd választási programja. Ez utóbbiból csak arra tellett, hogy „a csepeli sportélet teljes megújítása”, a Jedlik és a HÉV ügye. No meg, hogy minden maradjon a régiben. Ezek szerint a kerület egészének fejlődésével, a csepeli emberek, a fiatalok sorsával, a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók gondjaival, a kerület közlekedési feszültségeinek megoldásával a jövőben sem akar foglalkozni a képviselő-jelölt. Jövőképét a vele készült „riport” utolsó mondata összegzi: „Nekünk Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, a Fidesz-KDNP parlamenti többségével van jövőnk”. Egyértelmű, de árulkodó beszéd. Számukra ez élet-halál kérdése. Hogy közben mi lesz mindazokkal, akik másképp látják a valóságot, s nem ebben a jövőben akarnak élni? Erre nem volt egy szava sem.

Németh felsorolja a közös értékeket, közös eredményeket is, leginkább képekben. Azt, hogy Csepel egészében mi a közös érték, s ő mit tett hozzá ezekhez az értékekhez, a csepeliek hogyan látják nyolcéves képviselői munkájának eredményeit, majd eldöntik a csepeli választók április 3-án. Reméljük, a képviselő-jelölt csepeliek százait, a pedagógusokat, egészségügyiek, közművelődési szakembereket, kisebb-nagyobb közösségeket, például a pedagógusokat sértő kijelentései mellett, eszükbe jutnak korábbi, meg nem valósult ígéretei is. Például: lesz új csepeli kórház, felújítják a Gubacsi hidat, két szintessé teszik a Korvin csomópontot, megépítik a gerincút II. szakaszát, belterületbe vonják Hárost, stb. Egyikből sem lett semmi, bár Németh a cikkben azt mondta, hogy „...betartottuk ígéreteinket…”, például...visszavásároltuk ...a Csepel SC-t…” Németh úr! Kié lett a magánalapítványa által visszavásárolt Csepel SC?! A csepelieké, akik közül a Csepeli Birkózó Klub tagjai be sem mehetnek a KIMBÁ-ba, vagy az ön alapítványáé?!

……….

Közösségi oldalán megjelentek szerint, csillagtelepi közös képviselőkkel találkozott szerdán Borbély Lénárd. Az önkormányzat hivatalos honlapján, a csepel.hu-n, nyoma sincs a programnak. A közölt kép tanúsága szerint szűk körű, talán nem is nyilvános találkozás volt. Az érintett több ezer ott lakó csepeli megnyugtatása érdekében készült, semmitmondó szöveg utolsó mondatából még azt is megtudhattuk, hogy hamarosan a Csepeli Hírmondóban is olvashatunk róla. Kérdéseink:
> Hány közös képviselő van ebben a kerületrészben, s hányan vettek részt a tájékoztatón?

> Sajtó-nyilvános volt-e a beszélgetés, ha nem, miért nem?

> Még 2017. november 13-án jelentette be Németh Szilárd és Borbély Lénárd a sajtó képviselőinek, hogy „nagyszabású városrehabilitáció indul Csepelen”. Ahogy a Csepeli Hírmondó korabeli számában írták, a „szép számban megjelent csillagtelepi lakos előtt” részletesen szóltak a program egyes elemeiről is. Nyolc hónap múlva már egy sajtóközlemény is megjelent, hogy 1,7 mdFt európai uniós támogatásból elindult a program. Azóta már módosították, s bár a terv néhány eleme elkészült, még messze vagyunk a befejezéstől. Mi az oka a késésnek, ki a felelős érte, s mikorra várható a városrész rehabilitációjának befejezése?

> A városrehabilitáció egyik eleme volt a közösségi ház, amiből nem lett semmi, míg helyszíne, az Erdősor u. 45-47. sz. alatti ingatlan azóta is a kerület egyik szégyenfoltja. Meddig? 

> Nem kellene kiállni a csillagtelepiek elé egy lakossági fórum keretében, s őszinte tájékoztatást adni a program helyzetéről és befejezésének várható időpontjáról?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1517784422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása