CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Utána az özönvíz?

2022. március 30. 00:02 - csú

csepel_sc_bek_teri_fobejarat_kapu-2.pngEgy kapura megy a játék…A négy éve Orbán kegyelméből vígaszágon felkapaszkodott, leszerepelt fideszes politikus a bagóért megszerzett Béke téri Csepel SC-s ingatlanok felújításához, átalakításához érkező, közpénzből származó, állami százmilliókkal növeli befolyását a kerületben

Saját fb-oldalán tette közzé Németh Szilárd, hogy a

„...Csepel és Soroksár köznevelését irányító Dél-Pesti Tankerületi Központ egy 670 négyzetméteres, teljesen felújított és felszerelt, korszerű, a 21. század igényeinek megfelelő irodaépületet kap 15 évre a Csepel SC Alapítványtól. A felújítást Magyarország Kormánya 228 millió forinttal támogatja.”

Azon kívül, hogy megkérdezzük, miért nem közölte az önkormányzat hivatalos honlapja, a csepel.hu az alapítvány teljesen önzetlen „ajándékát”, véleményünk is van a képviselő-jelölt úr közleményéről:

> Németh Szilárd alapítványa 5 milliárdos állami támogatásból vásárolta meg a Csepel SC Alapítványt működtető céget, ezzel a

sportlétesítmény magántulajdonba került. 

> Fejlesztéséről eddigi ismereteink szerint, csak a kormány képviselőivel, illetve a Fidesz parlamenti frakciójának prominenseivel és más, remélt támogatókkal tárgyalt, s mindent megtett a megszerzett vagyon fejlesztéséhez szüksége további állami és egyéb támogatások elnyerése érdekében ‑ egyelőre nem sok sikerrel. Az április 3-i választásig azonban még megígérhetik neki. 

Előlegként meg is kapta az államtól 15 évre a Dél-Pesti Tankerületi Központ irodája Béke téri sporttelepen való létrehozásának lehetőségét és az ehhez szükséges 228 milliós támogatást.

Ez azt jelenti, hogy Németh Szilárd tovább növelte befolyását és súlyát egyes önkormányzati ügyekben, ráadásul a Béke téri ingatlan egyik elemének, a magánvagyon részét képező volt Csepel SC Alapítvány irodájának felújításához kapott anyagi segítséget.

Az, hogy 15 év múlva mi lesz, lesz-e még tankerületi rendszer, az őt már nem érdekli. Az sem, hogy mit szól mindehhez a polgármester, illetve megfelelnek-e tervei a terület fejlesztését alapvetően meghatározó képviselő-testületi döntésnek, polgármesteri kinyilatkoztatásnak, amelyek szerint a területen csak sportfejlesztést fognak támogatni. 

E.-S.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3117765320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása