CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Döbbenetes dumák, álszent mellébeszélés Csepel fideszes vezéreitől a CSH-ban

2022. április 22. 00:02 - csú

nemeth_szilard_es_borbely_lenard_eszik_zabal.jpgNémeth Szilárd és Borbély Lénárd együtt eheti meg, amit politikai boszorkánykonyháikon főztek. Kénytelenek nyelni, de az emésztés nem megy. A polgármester egyelőre szó nélkül tűri, hogy Németh, a bukott fideszes politikus önfényezés után, ismét durván szapulja  ellenzéki ellenfelét, legyőzőjét

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 20-án megjelent 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A lap szerkesztősége ebben a számban tíz oldalt szánt az Aktuális rovatra, amelyből ötöt(!) kapott Borbély Lénárd polgármester sikerpropagandára, kettőt Németh Szilárd, választási vereségének magyarázására, egy jutott Szabó Szabolcsnak, a maradékot pedig évfordulókkal, kirándulással, sporttal töltötték ki.

A lap többi része maradt a régi: semmi gond Csepelen, minden rendben, már nem téma a COVID19 sem, pedig a lap megjelenésének napján országosan több mint 1.400 új fertőzöttről és 29 elhunytról adott számot koronavirus.gov.hu. Úgy tűnik, a korábbi politikai megrendelések, megszokások, sem változtak, sőt egyes cikkeket meg sem kell írni, csak átvenni  a csepel.hu-tól, vagy a polgármesteri kabinet sajtófőnökétől.

Véleményünk a lap néhány cikkéről:

1) Borbély Lénárd polgármester: mi mind csepeliek vagyunk

    Borbély Lénárd április 13-án közzétett Facebook-bejegyzése

Két cikk, azaz három oldalas győzelmi jelentés a polgármestertől az eltelt két és fél évről, két részletben: egy oldal a polgármester közösségi oldaláról, amelyhez most kettőt hozzátett a CSH. Nem panaszkodhat Borbély Lénárd, van sajtója, pláne, ha hozzátesszük a demokrata.hu és a magyarnemzet.hu is megjelentette monológjait. Blogunk április 20-án, a Bort iszik és vizet prédikál Csepel polgármestere című írásában már reagált a facebook-on megjelent értékelésre, amit a mostani CSH cikk után is ajánlunk olvasóink figyelmébe.

https://csepeliek.blog.hu/2022/04/20/bort_iszik_es_vizet_predikal_csepel_polgarmestere#more17810857 

Ezért csak néhány megjegyzést teszünk a hírlap írásához:

* Nem a lapnak adott interjút Borbély úr, hanem saját hivatali beosztottjának, a polgármesteri kabinetben dolgozó sajtófőnöknek, aki átküldte a szerkesztőségnek: ezt közölhetitek. A cikkben ugyanakkor gondosan ügyelt arra, nehogy rázós, a csepeliek ezreit foglalkoztató kérdéseket tegyen fel főnökének.

* Borbély megnyugtatta a csepelieket: bár Németh Szilárd „sajnos ismét nem kapott bizalmat a választóktól…, a kormány támogatására továbbra is számíthatunk….Hiszen itt az önkormányzatban együtt gondolkodunk Orbán Viktor miniszterelnök úr kormányával.”.

Megnyugodtunk. De tényleg. Már csak azt nem tudjuk, hogy az együtt gondolkodás mit jelent. Csak annyit, hogy ezért kapunk támogatást? Ezek szerint azok az önkormányzatok, amelyek nem gondolkodnak együtt a kormánnyal, csak ezért nem kapnak támogatást? Azt sem értjük, miben gondolkodik együtt a kormánnyal az önkormányzat vezetése. Az önkormányzatok jogosítványainak elvételében, anyagi függetlenségük megszüntetésében, az önkormányzatiság felszámolásában, ami évek óta folyik? Lehet, hogy elvtelen együtt gondolkodásról van szó, vagy arról, hogy a csepeli fideszes vezetés az együtt gondoldás nyújtotta anyagi előny érdekében feladta Csepel érdekeinek, a csepelieknek a képviseletét?

* „...mi mind csepeliek vagyunk.” Abban az együtt gondolkodásban, amit az önkormányzatiságban a kormány és Borbély úr, illetve a helyi fideszes vezetés képvisel, nem vagyunk egyek. Mi, sok ezer csepelivel együtt (például azokkal, akik április 3-án nem Németh Szilárdra és a Fideszre szavaztak), másképp értelmezzük az önkormányzatok helyét, szerepét és feladatát, mint a Fidesz-kormány vagy helyi pártkatonája, Borbély Lénárd. A másképpen gondolkodók nem fogadják el azt sem, hogy a kormány a kerületi vezetés együtt gondolkodásért, a nem együtt gondolkodó önkormányzatoktól elvett milliárdokkal „támogatja” a saját rendszerének alapját adó fideszes önkormányzati vezetőket, így Csepelét is.

* A cikkben, a világ, benne Európa jövőjére kiható, soha nem látott menekültáradatot elindító, két hónapja tartó orosz-ukrán háború szörnyűségeiből az újságíró egyszerű „ukrán helyzet”-et csinált, Borbély meg „konfliktus”-ról beszél. Még az orosz agresszor megnevezése sem fért bele szövegébe. Ez is a kormánnyal való együtt gondolkodás része? Döbbenetes hozzáállás ez, holott nemcsak a háború vége, de a háború a magyar társadalmat és gazdaságot érintő következményei is beláthatatlanok.

* Borbély úr mindenről beszél, csak a kerület fejlődését alapvetően meghatározó infrastrukturális fejlesztések (Gubacsi híd felújítása, Gerincút II. ütemének megépítése, a Corvin csomópont kétszintessé tétele, a csepeli HÉV teljes felújítása és meghosszabbítása, a kerületi közlekedési rendszer megígért átszervezése, a csillagtelepi városrehabilitációs program befejezése stb) elmaradásának okairól és megvalósításuk kilátásairól nem. Miért nem?

* A polgármester, a „mindenki béküljön ki szomszédaival, barátaival” álszent szövegével párhuzamosan, változatlanul áthárítja a kerület gondjaiért való felelősséget a fővárosi önkormányzatra, teljesen figyelmen kívül hagyva azt, hogy a csepeli önkormányzati vezetéssel „együtt gondolkodó” kormány tudatosan tönkre akarja tenni a fővárosi önkormányzatot, s eközben száz milliárdokat von el a fővárostól.

2) Közösen: megújul a volt ifjúsági tábor

Nem az a baj, hogy a polgármester időnként közvélemény-kutatással, lakossági fórumok szervezésével igyekszik megismerni a lakossági véleményeket, javaslatokat, népszerűsíteni önmagát. Gondunk az álkérdéseket tartalmazó, csak egy választ adható kérdőívekkel, a kampányízű kezdeményezésekkel volt és van, amelyekre egyébként milliókat költenek. A lassan két hónapja tartó, közösségi tervezést meghirdető kampányprogram, azaz a volt ifjúsági tábor megtartása, felújítása, a környezeti feltételeknek megfelelő fejlesztése ügyében szervezett program is ezek közé tartozott. A héten blogunk már foglalkozott a témával 

https://csepeliek.blog.hu/2022/04/19/egy_het_csepelen_menedekjogot_ker_nemeth_szilard_fajban_polgarmesteri_taborbontas_a_kis-duna-parton#more17809529 

Cikkünk a polgármester fb oldalán közzétettekre reagált. A polgármesteri közösségi oldalán közöltek és a CSH mostani írása is alátámasztja véleményünket, miszerint az érintett körzet lakóinak többsége távolmaradásával jelezte: nem kívánnak részt venni az álkérdések művitáiban. Ezzel együtt reméljük, hogy a polgármester a képviselő-testületet is részletesen tájékoztatja a „Tervezzünk közösen!” akció eredményeiről, a lakosság javaslatairól, kéréseiről, költségvetési kiadásairól, az ifjúsági táborral kapcsolatos tervek további sorsáról. 

3) Helyben győzelem, országosan vereség

    Ezután is számíthatnak rám a csepeliek

    + politikai hirdetés

A lap egy oldalt adott Szabó Szabolcsnak, kettőt Németh Szilárdnak a választás eredményével kapcsolatos véleményük kifejtésére. A két vélemény hűen tükrözi a két képviselő egyénisége közötti különbségeket is: Szabó nem bírálta Némethet, tényszerűségre törekedett, Németh viszont, önfényezés után, ismét durván „nekiment” ellenfelének. Ráadásul kritika nélkül átvette Varga Judit egyik hamis állítását, miszerint „Népszavazáson sem szavaztak soha ennyien egyirányba,…”. De szavaztak. Még 1989-ben, a négyigenes népszavazáson. Németh úr! Veszíteni is tudni kell.

https://www.lakmusz.hu/varga-juditnak-nincs-igaza-nem-igaz-hogy-soha-nem-szavaztak-annyian-egy-iranyba-mint-az-idei-nepszavazason/

Ami pedig a Némethnek „adott” második oldalt illeti: ez politikai hirdetés, amit illett volna bolhányi betűkkel történt álcázás helyett mindenki számára jól olvashatóan jelezni. Akkor is, ha jutalmul vagy tulajdonosi „kérésre” kapta a szerkesztőségtől a bukott politikus. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7317813403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása