CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Transszibériai expressz Bicskéig meghosszabbítva?

2022. május 09. 00:01 - csú

putyin-duhos.jpgPutyint más fából faragták. Ő az önkényuralkodók ama, ugyancsak ismerős típusához tartozik, akik bármilyen kritikára dölyfösen, egy retardált kamasz dacreakciójával licitálnak rá. Az ukrán főváros, a Kijev melletti bucsai tömegsírok látványát kísérő nemzetközi felháborodásra válaszul minden oroszok örökös elnöke kitüntette a vérengzés tetteseit...

Coventry, Oradour, Lidice, Babij Jar, My˜ Lai..., és még sorolhatnánk a végtelenségig a legújabb kor háborús bűntetteinek ikonikus példáit.

A putyini Oroszországnak - néhány héttel a mai moszkvai győzelem napi parádé előtt - sikerült feliratkoznia a listára. Nem áldozatként, tettesként: a legújabb név Bucsa. Az ukrajnai „különleges katonai művelet” keretében a 64. különleges gépesített lövészdandár, visszavonulóban, alkalmi népirtással búcsúzott a Kijev melletti kisvárostól. Putyin  vitézei legalább 300 védtelen civilt gyilkoltak meg különleges kegyetlenséggel.

Az effajta „különleges műveleteket” sandán sugalmazó, talányos pszichéjű, frusztrált diktátorok többnyire óvakodnak büszkélkedni a hóhérmunkát végzőkkel. Általában így van, de

Putyint más fából faragták. Ő az önkényuralkodók ama, ugyancsak ismerős típusához tartozik, akik bármilyen kritikára dölyfösen, egy retardált kamasz dacreakciójával licitálnak rá. A bucsai tömegsírok látványát kísérő nemzetközi felháborodásra válaszul minden oroszok örökös elnöke kitüntette a vérengzés tetteseit. A lövészdandárt testületileg kitüntette, parancsnokát, Azatbek Omurbekov alezredest ezredessé léptette elő.

Az elnöki rendelet indoklása szerint az egység „ügyes és határozott fellépése a katonai kötelességteljesítés, a bátorság, az önzetlenség és a magas szakmai színvonal példája”, ezért a dandárt az orosz katonai hagyományoknak megfelelően, a megtisztelő „gárda” minősítéssel ruházta fel. Omurbekov gárdaezredes következő bevetésének helyszíne egyelőre hadititok.

Magyarként nem csekély kockázat a begőzölt Pantokrátor e húzásának nyilvános pertraktálása. Még meghosszabbítja a transzszibériai vasutat nyugati irányba. Akár Bicskéig is...

Forrás: jos (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2317821937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása