CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A botrányos szellemet már nem tudják visszaparancsolni a Fidesz nevű palackba?

2022. június 27. 00:02 - csú

abel-lepel_onmagat_leplezi_le_abel_attila_3.pngLeleplezés vagy (és) a szennyes teregetése? „Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg? / Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg? Fuss, ha futhatsz...”

Akaratlanul is Arany János Toldijának sorai jutnak eszünkbe, amikor a szűnni nem akaró csepeli botránysorozat újabb és újabb epizódjaival találjuk szembe magunkat. Ábel Attila alpolgármester Népszavának adott politikailag pikáns interjúja bankot robbantott, és kiszabadította a szellemet a palackból. A szellemet azóta sem sikerült visszaparancsolni a Fidesz nevű palackba.

A Borbély Lénárd és Németh Szilárd közötti, évek óta folyó hatalmi harc hátterét feltáró cikk és sok-sok társa alaposan bemutatta a két csepeli fideszes politikus viaskodását, így joggal került fel több

sajtóorgánum oldalára. Blogunk is közölte az interjú teljes szövegét. 

https://csepeliek.blog.hu/2022/06/10/abel_attila_nemeth_szilard_negyszemkozt_arra_kert_segitsek_neki_megbuktatni_a_fideszes_polgarmestert#more17852581 Ezért most csak a magyarhang.hu pénteki „Németh Szilárd a NER Gumikacsája” c. írásából idézünk: 

„...Németh Szilárd valamiféle láthatatlan és élő alkotmányról hadovált Ábel szerint, ami felülírja Magyarország írott Alaptörvényét is. Sam Peckinpah klasszikusában, a Konvojban így fogalmazta meg ezt a gondolatot a Gumikacsa, a film főhőse: „szarok rád és szarok a törvényedre”. Alighanem az alpolgármester is érzi, hogy mennyire ciki ez,…” 

...hiszen Németh az Alaptörvény felettinek érzi magát, ami felháborította Ábel Attilát. Pedig Németh csak követi az egész orbáni Nemzeti Együttműködés Rendszere alapvető működési rendjét, ami 12 éves fennállása óta a kormányzati politikát is áthatja. Orbán ki is mondta, még 2011. szeptember 6-án a NER egyik lényegi elemét: "Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" 

https://hvg.hu/itthon/20110906_orban_wikileaks_ne_figyeljenek 

Németh is követi Orbánt, az ő Kedves Vezetőjét: szavakban Csepel, a csepeli sport megmentőjének mutatja magát, miközben mindent megtesz párton belül és kívül is, a vele egyet nem értők „ledarálása”, lejáratása, érdekében. Állítólag már 2010 előtt ez jellemezte.

Annak idején még olvashattunk Horváth József korábbi frakcióvezető és pártelnök párton belüli félreállításáról, de 2010-es polgármesterré történő megválasztása óta, véleményünk szerint, egyértelműen ezt csinálta/csinálja. Ez határozta/határozza meg sokszor nyilvános beszédeit, de leginkább tetteit.

Borbély Lénárd először frakcióvezetőként, majd alpolgármesterként, végül polgármesterként is mellette állt, végig asszisztált, tapsolt neki, csakúgy mint most Ábel Attila alpolgármester, aki egyébként még, a Csepeli Hírmondó politikai gazdájaként, azért is felelős, hogy mindez sokáig nem került nyilvánosságra. Pedig már évek óta ment a suttogás, pártfrakción belül és kívül, a polgármesteri hivatalban és kisebb közösségekben a két vezető között kitört hatalmi harcról. 

Ami pedig a konkrétumokat illeti: nem hihető, hogy Németh a Fideszt akarja megbuktatni Csepelen. Borbély Lénárdot és híveit akarja megbuktatni, „kiiktatni”. Ez pedig, éppen Németh csepeli elutasítottsága és háromszori választási veresége miatt, Borbély 2024-es választási esélyeit növeli. A polgármester erre játszik, ezért nem vállal semmilyen nyílt konfrontációt.

Közben, a politikamentesség álarca mögött, látszólag békülni akar az ellenzék benne bízó erőivel, a látszatfejlődéssel is elégedettekkel, azokkal a civil erőkkel, amelyeket maga mellé állíthat. Vannak rá eszközei. Egyébként még az is lehet, hogy ha kell, a pártból is kilép, ha netán nem támogatnák. Volt már rá példa a Fideszben is. Ábel úr tudja ezt. Ahogy azt is, hogy a csepeli fideszes hatalmi küzdelemben Borbélynak most jól megy, de még nincs vége a harcnak…

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7417858837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása