CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli vezetők közel a tűzhöz, távol az önkormányzati bérlakásépítéstől

2022. július 22. 00:02 - csú

csepeli_berlakasok_onkormanyzati_koltsegalapu.pngUtoljára még a szocialista önkormányzat épített Csepelen bérlakásokat: 2004-ben adták át a II. Rákóczi Ferenc úton elkészült 116 lakást. Azóta Csepelen nem épültek újabb önkormányzati lakások...

Elsőként és büszkén jelentette be a csepeli kormánypárti polgármester saját fb oldalán, hogy piaci alapú lakáspályázatokat írtak ki, amelynek keretében 10 lakásért lehet versengeni. Nem sokkal később a hivatalos csepel.hu is átvette a hírt: (https://csepel.hu/anyagok/kepek/cikkek/2022_06/Reszletes-palyazati-kiiras-bkb_2022junius.pdf )

Csak néhány megjegyzésünk van a különösen bosszantó momentumokkal tűzdelt folyamathoz:

> A képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottsága május 23-án döntött pályázatról, amely 13 nappal később(!) jelent meg a fenti oldalakon, miközben a pályázatokon kiírt lakások megtekintése június 8-án(!) kezdődött és 14-én már be is fejeződött, amikortól már a pályázatok is benyújthatók voltak. És nem mindegy, hogy mikor érkeznek be a pályázatok! Kérdésünk:

miért csúszott majd két hetet a pályázatok csepel.hu-n való megjelentetése? 

> A lakások 35-70 m2 közöttiek, a minimum lakbér 994.-Ft/m2/hó. A felhívásban szerepel, hogy a lakásokat a pályázóknak kell felújítani. A bizottsági ülésen elfogadottak szerint egy 35 m2-es lakás esetében a pályázónak a következő költségekkel kell számolni: 

34.790.- Ft/hó lakbér+a havi lakbér háromszorosának, azaz 104.370.- Ft regisztrációs díj átutalása, még a pályázat benyújtása előtt, azaz július 15-ig + 1.765.594.-Ft a felújítás anyagköltsége + különszolgáltatások: szemétszállítási díj, fűtési alapdíj, elhasznált hőmennyiség díja, vízmelegítési díj, víz-, és csatornadíj, amelyeket a Városgazda Zrt felé kell fizetni + villany, kábel TV szolgáltatási díjai, amelyeket a szolgáltatónak kell fizetni, havonta. Az összes költség kiszámítását olvasóinkra bízzuk, mindenesetre megjegyezzük, hogy komoly összeggel kell rendelkezni azoknak, akik pályázni akarnak. Családi háttérrel együtt is jelentős terheket ró tehát az önkormányzat a pályázókra. 

> Csepelen, jó néhány kerülethez képest nehezen jutnak a fiatalok lakáshoz, ezért már többször szorgalmaztuk önkormányzati bérlakások építését, eredménytelenül. Utoljára még a szocialista önkormányzat épített Csepelen bérlakásokat: 2004-ben adták át a II. Rákóczi Ferenc úton megépített 116 lakást. Azóta Csepelen nem épültek önkormányzati lakások. Ezzel szemben a XIII. kerületi önkormányzat 20 éve épít ilyen lakásokat, legutóbb éppen Tóth József angyalföldi polgármester tette le újabb, 67 lakásos bérházuk alapkövét, amivel 750-re nő az általuk átadott új önkormányzati lakások száma. 

Van tehát példa, csak Csepelen a fideszes vezetés tervei között 12 éve nem szerepel új építésű önkormányzati lakás létrehozása. Miért? Erre nem jutott 12 évnyi pénzszórás közben Csepel fideszes vezetőinek, akik több mint egy évtizede Németh Szilárddal, de nélküle is közel voltak és közel vannak a tűzhöz.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6417859555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása