CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hatszáz milliós kérdés

2022. augusztus 23. 00:01 - csú

orban_garancsi_hernadi_otp.pngAzok, akik ma úgy döntenek, hogy természetvédelmi területeken is ki lehet vágni minden fát, azoknak még jutott biológia, fizika, kémia tanár. Akár tudhatnák is, hogy az efféle rablógazdaságnak milyen csúnya következményei lesznek – és tessék, ettől még garázdálkodnak tovább. Biztos vagyok benne, hogy az Orbán-rendszer haszonélvezőinek egy jó része szintén jó iskolába járt, oktatóik, nevelőik próbálták szépre jóra oktatni őket – ettől még  betonoznak, fát vágnak, basáskodnak és azt hiszik, nekik mindent lehet.

A napokban két hirdetés is borzolta azok idegeit, akik még képesek borzolódni. Mindkettőben tanárt kerestek jobb magyarországi iskolákba. Az egyik szövege szerint gyere tanárnak

Elvárás:
Szakirányú főiskolai vagy egyetemi végzettség.

Amit kínálunk:
Felújított épület, ligetes udvar, főállású tanítványok, versenyképes kollégák, hosszú távú főnökök egy európai uniós főváros csendes kertvárosában.

Juttatások:
fizetés (majdnem elég egy hónapra, így legfeljebb kétféle mellékjövedelemről kell gondoskodnod);
korlátlan túlóralehetőség (ingyen!);
SZÉP-kártya (ha jó a kézügyességed, különben valószínűleg ronda lesz.).

Előnyt jelent:
Olyan házastárs, élettárs, szülő, aki el tud tartani.
................................................................

A másik, amit nemrég láttam: úgy keresnek matek, kémia, biológia és talán angol tanárt, hogy pedagógiai végzettség nem szükséges. És nem baj, ha van valami közöd a fent nevezett tantárgyakhoz, de ha

jól értem ez sem olyan fontos most már. Ha nincs, nincs – ne legyünk telhetetlenek. A fizetésről meg lásd az előző hirdetést – ennyiért kár lenne csodát várni. Az óvodákban működő közmunkásokról már szóltam a minap, megjegyezve, hogy amíg egy kezdő óvoda-pedagógus három év főiskola után havi 140 ezer forintot kap – nincs is min csodálkozni.

Akadnak hangok, amelyek szerint, ha az iskolák egy részében megszűnik a természettudományos oktatás, akkor annak súlyos következményei lesznek, (ha a nem természettudományos, akkor is) a nép gyermekei elhülyülnek és szörnyű dolgokat művelnek majd. Álljunk azért meg egy pillanatra. Azok, akik ma úgy döntenek, hogy természetvédelmi területeken is ki lehet vágni minden fát – ne vágj ki minden fát – azoknak még jutott biológia, fizika, kémia tanár. Akár tudhatnák is, hogy az efféle rablógazdaságnak milyen csúnya következményei lesznek – és tessék, ettől még garázdálkodnak tovább.

Biztos vagyok benne, hogy a NER lovagok egy jó része szintén jó iskolába járt, oktatóik, nevelői próbálták szépre jóra oktatni őket – ettől még lopnak, betonoznak, fát vágnak, basáskodnak és azt hiszik, nekik mindent lehet.

Vagy „Mészáros Lőrinc” egy szimpla érettségivel könnyedén bemutatja, hogy okosabb Zuckerbergnél – nincs itt kérem semmi látnivaló, lehet továbbhaladni.

Közben érkezett a hír, hogy az Operaház előadásainak egy részét nem tartja meg a következőkben, játszóhelyeket zár be, mert a kormányzat hirtelenjében elvon 600 milliót. Bizony, a garast a fogunkhoz kell verni. Bár a hittantanárok – nyilván megérdemelten amúgy – éppen a minap kaptak az államtól csak úgy 6 milliárdot, ami ugye a régi iskola szerint 6 ezer millió.

Van egy Churchillnek tulajdonított anekdota, hogy a háborús kabinetben egy lelkes ifjú miniszter a háború alatt sorolta milyen kulturális intézményektől kellene pénzt megvonni a nagy nélkülözések között. Mire a brit miniszterelnök azt felelte neki: Ha elvesszük a pénzt a kultúrától, akkor miért harcolnánk a fasisztákkal.

De lehet, hogy nem kell ilyen messzire menni. Az Operaház vezetője kicsit ügyetlenkén tréfálkozott a felújított épület megnyitásakor:

„12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.”

Szerencsére ennél a pillanatnál a kamera pont a miniszterelnök páholyát mutatta.

Lehet, hogy ez kerül most 600 millióba, ha lenne számtantanár még valahol, talán ki tudnánk számolni.

Forrás: Dési János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8517905171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása