CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli rezsi-rászorultak le vannak fütyülve a kerületvezetőknél?

2022. szeptember 05. 00:02 - csú

gaz_konvektor_rezsi_1.pngHetek óta számolgatják a csepeliek is, mennyit kell fizetniük az augusztusi rezsinövelést követő villany- és gáz-áremelések miatt szeptembertől.

A penzcentrum.hu gazdasági hírportál részletesen közölte az önkormányzatok által adható támogatások formáit és nagyságát, ami sok nehéz helyzetbe kerülő csepelinek is segítséget jelenthet lakásuk rezsiköltségeinek valamilyen szintű kezeléséhez. 

A lehetőségről már korábban tájékoztattuk blogunk olvasóit angyalföldi információk alapján. Tóth József polgármester bejelentette „Települési támogatással segítjük a rezsicsökkentés kárvallottjait, a növekvő energiaárak mellett sem hagyjuk cserben a XIII. kerületi lakosokat.”

Csepelen is adottak a lehetőségek, azonban eddig nem jutott a helyi vezetés eszébe a költségvetés biztosította lehetőségek ilyen irányú hasznosítása, azaz a rezsicsökkentés kárvallottjainak kiemeltebb támogatása, illetve a

rendelkezésre álló önkormányzati anyagi lehetőségekről szóló tájékoztatás. Miért nem? 

Igaz, az elmúlt 12 évében több mint 80 százalékkal(!) csökkent a helyi költségvetésben a csepeli ellátottak pénzbeli juttatásainak nagysága. 

Arról pedig, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala évente mennyivel tudta növelni a pénzbeli juttatásokat Csepelen, még egyszer sem kaptak tájékoztatást a csepeliek.

A hatalmas csökkenés okait az önkormányzati vezetés hibás költségvetési politikájában, a helyi szociális támogatási rendszer leértékelésében érdemes keresnünk. 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1017915237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása