CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szentek és sérthetetlenek meg bosszúállók

2022. október 27. 00:02 - csú

borbely_lenard_ok-1.png„Vele, a Fidesz egyik prominensével is megtehették ezt a csúfságot! Amikor ő volt alvezéri helyzetben (2010-után) folyamatosan - és zokszó nélkül - rúgta ki más családok tagjait. Ha tetszik: politikai meggyőződésből tisztogatást csinált. Önként és dalolva kegyetlenkedett!”

„Mindenki tudja Magyarországon, hogy a ’szent és sérthetetlen’ kifejezés a fideszes terminológiában a családra érvényes! Azt mostanában azonban egyre többen kezdik felismerni, hogy nem minden családra, csak a Fidesz prominenseinek családjára vonatkozik az alapvetés. Most például itt van ez a ’szerencsétlen Völner’, akinek még a fia vagyonát sem tisztelik a hatóságok. Az utcáról szállíttatták el szegénynek a kocsiját!

Ez aztán tényleg mindennek a teteje! Sír is Völner, siratja a fiát! Fel is háborodik vele a Fideszt vezérlő kompánia nagy része! A vizsgálatok ilyetén való elburjánzása ugyanis alapjaiban rengetné meg a vagyonosodási elveiket. Mert, mint láthatjuk: Orbán vagyonbevallása szerint szegény, mint a templom egere: csak a felesége, a testvére, meg a gyermeke(i) gazdagok. Az apja, veje és barátja milliárdosok! Lázárnak már évekkel ezelőtt a négyéves gyereke vagyonosabb volt, mint jó néhány munkában megöregedett ember, ebben a hazában. „Akinek semmilye sincs, annyit is ér”

Csepelen maradva, láthatjuk a

vagyonbevallásból, hogy a sok milliós fizetésekből, szervezett etetésekből, itatásokból, utazásokból önkormányzati pénzen vett luxusautókból, meg ingyenes kocsihasználatból alig tudnak átlagszinten kijönni a kerületi vezetők! Pedig akkora összegeket, - amiket csak a legális jövedelmeikből szereznek - már nem lehet megenni, meginni, elnőzni! Ennek nyoma kéne, hogy legyen! Legalább is a vagyonnyilatkozatukban.

De, nincs! Úgy gondolhatnánk, hogy azért nincs, mert mindezek a jelentős vagyonok (meg mások) fedett szinten rejtőznek. Bizonyára valamelyik rokon nevén pihennek és konvertálódnak. Kis valószínűséggel a szent családnál! Sokkal inkább a nagy családnál!"

A fenti sorokat – saját közösségi oldalán - Horváth Gyula jegyezte le elemző cikkében. A helyi ellenzéki (DK-s) politikus a folytatásban többek között ezt írja:

"A család szent és sérthetetlen elvét sértette meg Németh Szilárd, amikor – a híresztelések szerint - tavaly kirúgatta, az általa felügyelt munkahelyéről, Borbély Lénárd édesanyját. Az ok a helyi szóbeszédben nem az asszony megváltozott szakmai hozzáértése, megkopott szorgalma, hanem a bosszú volt! A csepeli polgármester teljes joggal írta körül sirámaiban, hogy Sziszi egy tróger!

A tróger, nem tróger kérdését azonban nem ezzel az értékeléssel, hanem korábbi cselekedeteivel már régen elrendezte a kerületben a megvádolt. Nagy baj a történetben, hogy nem különben sajnos a vádló is! Azzal a nem kis különbséggel, hogy most (Faludi: Villon négysorosokat parafrazálva) „nyakán érezte, segge mily nehéz”. A rendszer lényegét ismerve, nem is egyik legközelebbi családtagjának a kirúgása miatt sírt a csepeli polgármester, hanem azért, mert vele, a Fidesz egyik prominensével is megtehették ezt a csúfságot! Amikor ő volt alvezéri helyzetben (2010-után) folyamatosan - és zokszó nélkül - rúgta ki más családok tagjait. Ha tetszik: politikai meggyőződésből tisztogatást csinált. Önként és dalolva kegyetlenkedett!

A más családja ugyanis se nem szent, se nem sérthetetlen egyik fideszesnek sem! Az embereknek életvitelt és megkezdett karriereket kellett áttervezniük ebben az országban csak azért, mert a megváltozott Fidesz úgy gondolta, hogy új rendszerhez, minden szinten új ember kell. És ezt, - olvasva Borbély Lénárdnak a DK rendezvénykérelme elutasítására adott válaszában „politikai okból elutasítom” - azóta sem felejtette el!

Tizenkét év alatt saját képére szabott hegemóniát építettek, aminek mértéke, iránya és törekvése nem kis mértékben hasonlított a második világháborút követő kemény átrendeződésekre. A fejlődés azonban náluk sem állt meg! A Fideszben is van egy markáns, egyre erősödő csoport, amelyik már abbahagyná a permanens forradalmat és terhes nekik az eszetlen hőbörgés! Ők belül, az ellenzék meg kívül, (az európai népekkel körülvéve - egymástól teljesen függetlenül) munkálkodnak azon, hogy ez a rendszer megbukjon! Mert a Fidesz már nem tud a régi módon uralkodni, a politika szereplői pedig nem akarnak a régi módon, a régi rendszerben szolgálni…"

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1617929885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása