CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A maffia segíti a lebukottat? Kármentő üzemmódba kapcsoltak védencükért

2022. november 24. 00:01 - csú

volner_pal_-2021-06-05_3.jpgA Völner-ügy kirobbanása után sokan találgatták, mi történhetett, hogy egy ilyen nagyágyú is rajtaveszíthet. A lebukott igazságügyi államtitkár  – a vádirat szerint - üvöltően hanyag lehetett, így képes volt például az Igazságügyi Minisztérium (!) parkolójában, térfigyelő kamerák alatt átvenni kenőpénzt.

Van, hogy a maffia hatékonyabb bűnüldöző, mint az igazságszolgáltatás. 

A maffia ugyan szoros, nem ritkán családi alapon szerveződő közösség, ám ha egyesek hanyagságból vagy balszerencséből, ám túl sok kompromittáló bizonyítékot hagynak maguk után, akkor a szervezet pillanatok alatt pontot tesz az ügyükre. Keresetlenebbül: lelövik mint a kutyát. A Fidesz annyiban más, mint a „sima” maffia, hogy itt nem fekvő nyolcas jár az ilyennek, hanem ülő nyolcas. Így az ügyészség most Völner Pálnak is nyolc év letöltendőt szánna.

A maffia-hasonlat ugyanakkor annyiban áll, ilyenkor a pártállam is kárelhárítás miatt, praktikumból jár el így. A Völner-ügy kirobbanása után sokan találgatták, mi történhetett, hogy egy ilyen nagyágyú is rajtaveszíthet. A válasz: valószínűleg semmi. Már leszámítva, hogy Völner – a vádirat szerint - üvöltően hanyag lehetett, így képes volt például az Igazságügyi Minisztérium (!) parkolójában, térfigyelő kamerák alatt átvenni kenőpénzt.

A Fidesz-közeli korrupciós ügyek állandó, visszatérő motívuma, hogy a nyomozók mindig valami egészen pitlák ügyben kezdenek lehallgatni, majd egyszer csak a vonalba bejelentkezik a szent életű honatya, aki addig járatja a baksislesőt, hogy mire odafentről leállíthatnák, már egy komplett krimiregényt lediktál a lehallgatótiszteknek. A rezsimek ilyenkor kármentő üzemmódba kapcsolnak, gyorsan begyűjtik a kádert, mielőtt nagyobb bajt csinál.

Ez a bevett eljárás Oroszországában is. Igaz ott a hadikommunizmus jegyében újabban ismét fekvő nyolcas jött divatba, a magukról megfeledtkezett kormány-habzsolhápok valahogy egyre gyakrabban lövik tarkón saját magukat, majd ugranak ki az ablakon. A fideszesek helyében én annyira nem ácsingóznék putyini-modell után.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7617967954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása