CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz-hatalom nem mer változni, a demokratikus ellenzéknek ez kötelező lenne

2023. január 13. 00:01 - csú

kormanyvezetok_fidesz-vezetok_2.jpg„Akármi van, azt hirdetik, hogy ők és csak ők lehetnek a stabilitás és a biztonság kizárólagos garanciái. És mi, a kritikusaik gyakran segítünk ebben. Amikor leválthatatlannak hisszük és mondjuk őket… Nem a rendszer koporsójába verünk szöget, hanem az azt megtartó állványzatba. Ahelyett, hogy rést ütnénk rajta, akkorát, amekkorára most képesek vagyunk.”

Olvasom, hogy január 1-én egy francia pornófilmrendező (két színésznőjével a kocsiban) a Népszínház utcában összeütközött egy rendőrautóval. "De olyan jól kezdődött az év!"-nyilatkozta.

Na, valahogy így lehetnek Orbánék is. Karamboloztak a valósággal, mégis magabiztosan nyilatkozgatnak. Annak ellenére, hogy a friss közvéleménykutatás szerint az ország kétharmada úgy látja: rossz irányba mennek a dolgok.

Persze Orbánéknak egy

másik kétharmad számít. Akármi van, azt hirdetik, hogy ők és csak ők lehetnek a stabilitás és a biztonság kizárólagos garanciái. És mi, a kritikusaik gyakran segítünk ebben. Amikor leválthatatlannak hisszük és mondjuk őket, magunk állítunk ki jeles bizonyítványt a stabilitásukról, amely sokaknak a veszélyben lévő biztonságuk egyetlen fogódzóját jelenti. Nem a rendszer koporsójába verünk szöget, hanem az azt megtartó állványzatba. Ahelyett, hogy rést ütnénk rajta, akkorát, amekkorára most képesek vagyunk. Igen, ettől még nem dőlne össze. De gyengülhetne.

Főleg attól, hogy nem tekintjük öröknek és mindenhatónak, hogy se nem démonizáljuk, se nem fetisizáljuk. Hogy a mi oldalunk is felmutatja: képes nagyobb biztonságot adni, stabilabb viszonyokat teremteni előbb egymás között, majd az országban, mint amit ők ígérnek a bizonytalanságtól félőknek.

Azt már tudjuk, hogy ők milyenek lesznek 2023-ban. Ugyanolyanok. Egyik publicistájuk meg is írta: "2023-ban sincs kiegyezés és békejobb". "Erre soha nem kerülhet sor,... mert a baloldal úgy működik, mint egy vadállat." A kormányoldal "nem bandukol el a sarokba, hanem erőből odasóz... nem moralizál feleslegesen."

Sajnálom, hogy így retteg szerencsétlen. Nem mer, nem mernek változni.

De nekünk szabad. Szabad jobban, magabiztosabban, okosabban működni, beszállni a "biztonságkínálat" versenyébe.

Forrás: LENDVAI ILDIKÓ közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4718024622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása