CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nincs igaza Csepel polgármesterének? - Egy vélemény a kerületvezető évértékelőjéről

2023. január 16. 00:02 - csú

dugo_csepelen_a_kossuth_lajos_utcaban_3.png„Csepel főközlekedési rendszere az ellehetetlenülésig leromlott. Folyamatosak a dugók, nem fejlődik az igényeknek megfelelően a tömegközlekedés, és teljesen figyelmen kívül hagyja a vezetés a megváltozott agglomerációs kapcsolatból adódó igényeket. Mellékutakat aszfaltoznak, majd feltörik és fekvőrendőrrel tönkreteszik.”

Borbély Lénárd (BL) polgármesternek a 2022-es évet értékelő cikke a Csepeli Hírmondó (CSH) idei első számában jelent meg Csepel fejlődik címmel.

„Szerintem” ‑ Ezzel a címmel adta közre véleményét Horváth Gyula, csepeli ellenzéki (DK) önkormányzati képviselő, aki részletesen elemzi és cáfolja a kerületvezető állításait. Horváth Gyula Ezt írja:

„A polgármester CSH-ban megjelent évértékelője telis-tele van csúsztatásokkal. Az igazság sajátos értelmezésével. Elvégezve a tételes elemzést egy más megvilágítás adható a tényeknek:

  1. Borbély Lénárd szerit az ukrán háború okozta súlyos energiaválság, és a menekülthullám nehezítették és jellemezték a 2022-es évet.

Ezzel szemben a valóság az, hogy sem az ukrajnai háború, sem a menekültek bejövetele nem volt közvetlen hatással a kerület életére. Sokkal inkább befolyásolta negatívan a helyzetet a magyar kormány elhibázott intézkedései következtében kialakult infláció, a demokratikus működést egyre inkább ellehetetlenítő diktatórikus módszerek és az önkormányzatiság megszüntetése felé mutató törvénykezések.

  1. BL felelős gazdálkodásról és a csepelieknek tett ígéretekről beszélt

Az igazság ezzel szemben az, hogy rengeteg Csepelnek fontos ígéretet nem teljesítettek. A közlekedés romokban hever, nem lehet parkolni a belvárosban és nem épült a gerincút, levették a HÉV fejlesztés terveit a napirendről. A hatalmas táblákon hirdetett ígéretek ellenére sem Csillagtelep, sem más lakótelep rehabilitációja nem valósult meg!

  1. BL szerint az iskolák teljes mértékben önkormányzati forrásból újultak meg.

Ha kivesszük a Jedlik Gimnáziumot (ahol egy átlag kerületi költségvetésnek megfelelő presztízsberuházást csinál magának NSZ), akkor a hír igaz is lehetne. Ide tartozó tény, hogy Csepel fideszes vezetése a többi budapesti nem fideszes kerülethez képest háromszoros költségvetési főösszeggel zárhatja évek óta egyenlegét. Ebből futja!

4, BL szerint a Hollandi úti ifjúsági tábor felújítása folyamatban van.

Ezzel szemben bárki megláthatja, hogy itt csak bontás, rombolás folyik. A mostani pénzügyi helyzetben sem az önkormányzatnak, sem az államnak nem lesz arra pénze, hogy a tervezett átalakítást, modernizálást finanszírozza. A 2022-ben elhunyt Nedoma Miklós még tanácsi időkben létrehozott alkotását rombolják épen szét, és semmi nem kerül a helyére. /Hacsak nem Németh garniszállója/

5, BL: A Kis-Duna-parti területen pihenő, sport és szabadidőpark jöjjön létre.

Ezzel szemben, annak ellenére, hogy vannak itt látványos változások még mindig találhatók a lakosságot kizáró vaskordonok, bekerítéssel elzárt futballpályák, kivágott erdő helyén nyáron élhetetlen területek, és az épített értékek régi jellegzetességeinek pusztítását mutató jelek.

6, BL: Útépítések állami támogatásból.

Csepel főközlekedési rendszere az ellehetetlenülésig leromlott. Folyamatosak a dugók, nem fejlődik az igényeknek megfelelően a tömegközlekedés, és teljesen figyelmen kívül hagyja a vezetés a megváltozott agglomerációs kapcsolatból adódó igényeket. Mellékutakat aszfaltoznak, majd feltörik és „fekvőrendőrrel” tönkreteszik. Ez a mai helyzet.

7, BL „A kerületi egészségügy területén is történtek fejlesztések”

Bizonyára igaz, de nem nagyon érezhető! A várólisták elviselhetetlenül hosszúak, az ügyeleti ellátás befuccsolt és botrányoktól hangos. Átütő eredményt talán a betegek magánpraxisba való átirányítása terén lehetett elérni. Néhány szakrendelés az év folyamán gyakorlatilag elérhetetlen. A telefonos kapcsolattartás alig elérhető. A fővárostól az Egészséges Budapest Programból juttatott 160 milliót az egynapos sebészet elhibázott és meg nem valósuló beruházására fordították, az ellátás biztonságának rendezése helyett.

  1. BL:” Elsődleges célunk, hogy a kerület működőképes maradjon”

Itt a leglátványosabb a kudarc. A2019-es választás után mesterségesen (megvett emberekkel) kialakult hatalmi rendszer összedőlt. A polgármesternek nincs sem pártja, sem a vezetést biztosító támogatói többsége. A felőrlődés csak idő kérdése. És ezt nem az ellenzékiek, hanem minden jel szerint a fideszes polgármesterről, vagyis a Borbély Lénárdról levált fideszesek teszik majd meg 2023-ban.”

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4718026710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása