CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

RABOK LEGYENEK VAGY SZABADOK?

2023. január 17. 00:01 - csú

tanarno_fogja_a_fejet_beremeles_megbecsules_2.jpg„Tízszázalékos pedagógus-béremelést tud megelőlegezni a kormány, amíg nem kapjuk meg a Magyarországnak járó forrásokat” – a hírt a tanárok évek óta tartó tiltakozása miatt hangulatjavító intézkedésként közölte a Belügyminisztérium.  A kormány azt is megígérte, „ahogy Magyarország megkapja a hazánknak járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés következhet”.

Szinte ezzel egy időben látott napvilágot a hír, hogy a

rabok havi munkadíját jövőre 20 százalékkal emelik. Januártól ez nem lehet kevesebb 66 600 forintnál, az óradíj pedig 383 forintnál – olvasható a Határozatok Tárában.

Elkerülendő a rosszízű megjegyzéseket, magam is úgy gondolom: az elítéltek tényleg méltánytalanul keveset kapnak a munkájukért. Még húsz év letöltendő büntetés után is nehéz az ott összegyűjtött pénzből emberhez méltó életet kezdeni. Ezért csak üdvözölni lehet, hogy a rabok méltatlanul alacsony keresetére a kormány felfigyelt, majd mindenféle társadalmi egyeztetés és a fogvatartottak tiltakozása nélkül is a sokat hiányolt szociális érzékenységéről tett tanúbizonyságot.   

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy az uniós pénzekből – ha tényleg érkezik – a rabok is részesülhetnek-e.

Forrás: GÁLA (Élet és Irodalom) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018010254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása