CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

KATONADOLOG...

2023. január 21. 00:01 - csú

orban_katonakkal_szemle.jpg"Magyarországon élünk, az emberben kapásból mocorog a gyanúper, hogy a mindenhová a saját, kontraszelektált hülyéit erőltető kormányzat most nem a honvédségben akar-e állást csinálni a kosztosainak? Hiszen ahol egy Rákay Philipből milliárdokkal gurigázó filmproducert lehetett csinálni, ott ugyanilyen erővel egy szürkehályogosból is lehet vadászpilóta."

Egy országnak pontosan olyan a hadserege, amilyen az ország maga, bármit is sugalljon róla a vezetése. Erre élő(halott) példa a putyini Oroszország dicsőséges birodalomépítőnek szánt, majd ukrán latyakban emberhús-meghajtású roncsderbyvé rozsdásodott hadserege.

A magyar hadseregben most meghirdetett

fiatalítás szakmailag indokolt és jó is lehet. Vízfej ott is van, így, ha az alakulatoknál szakmai alapon eldöntik, hogy kik azok a veteránok, akiket jobb lenne inkább obsittal elbocsátani, a miniszter pedig elfogadja a katonák javaslatait, úgy az mindenkinek jó lenne. Még a végén megérjük, hogy elmondjuk: bárcsak Magyarország tényleg katonanemzet lenne, legalábbis a közigazgatásunkban is minden olyan olajozottan működne, mint a kaszárnyában.

Az más kérdés, hogy Magyarországon élünk, az emberben kapásból mocorog a gyanúper, hogy a mindenhová a saját, kontraszelektált hülyéit erőltető kormányzat most nem a honvédségben akar-e állást csinálni a kosztosainak? Hiszen ahol egy Rákay Philipből milliárdokkal gurigázó filmproducert lehetett csinálni, ott ugyanilyen erővel egy szürkehályogosból is lehet vadászpilóta.

Szerencsére a honvédségünk felett a lobogó magyar, ám működése ma már cirka 80 százalékban a NATO-t jelenti. A NATO-nak meg csak a központja Brüsszel, ám messze nem olyan megvezethető, mint az ottani EU-s civil bagázsok. A NATO-nál pillanatok alatt kiszúrják, ha valaki itt a lojális hülyéit vagy oroszbarát alakokat hoz helyzetbe.

Másfelől a jelenlegi létszámhiány mellett még egy Sztálin sem merne tisztogatásba fogni a tisztikarban. Belsős vélekedések szerint alakulatonként, területenként 3-4 kulcstiszt eltávolítása már elég lenne ahhoz, hogy lebénuljon egy alakulat.

Szóval a fő kérdés most leginkább az, honnan, hogyan toboroz majd a honvédség idegen nyelveket beszélő, hipermodern nyugati hadi kütyükhöz értő fiatal tiszteket?

Mondjuk kicsit nehéz úgy, ha közben a kormány éppen leépíti a felsőoktatást és hatékonyan adja át egy generációnak az üzenetet, hogy ha érdemi, szakmai karriert akarnak befutni, akkor villámgyorsan húzzanak el innen a fenébe.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6818030644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása