CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Debrecenbe kéne menni…

2023. február 14. 00:02 - csú

metrans_szerelveny_corvin-csomopont_1.jpgMegszokott látvány a kerületi Corvin-csomópontnál. Csepelen is – mint most Debrecenben - az emberek azt szerették volna, ha a tervezett beruházás úgy valósulna meg, hogy a környezetében az emberek biztonságban és élhető körülmények közt élhetnék tovább az életüket.

Debrecenbe kéne menni…Na nem azért, hogy pulykakakast vegyünk, hanem hogy demokratikus érdekvédelmet tanuljunk!

A debreceni emberek vehemensen tiltakoznak a tervezett akkumulátorár megépítése ellen.

A jelek szerint még esélyük is lehet rá, hogy diadalmaskodnak.

Debrecen nem Csepel! Nálunk is volt elég jelentős tiltakozás annak idején az ide telepedő METRANS konténerlerakó ellen, de

esélye se volt a lakosságnak az érdekérvényesítésre.

Nagy különbséget mutat, hogy míg Debrecenben a helyi politikai vezetés bekapcsolódik a folyamatokba addig Csepelen a lakossági fórumon alakókat cserbenhagyta a vezetésük. A lakossági meghallgatásra ugyanis egyetlen választott önkormányzati vezető sem dugta oda az orrát. Az akkori Jobbik, és a DK állt csupán ki (igaz, hogy ők viszont annál nagyobb vehemenciával) az ide tervezett átgondolatlan beruházással szemben.

Debrecenben is - és annak idején Csepelen is - az emberek azt szerették volna, ha a tervezet beruházás úgy valósulna meg, hogy a környezetében az emberek biztonságban és élhető körülmények közt élhetnék tovább az életüket.

Nem a haladás, és nem az ipartelepítés ellen tiltakoztak!

Azt akarták, hogy észszerűen, a környezeti, emberi hatásokat mérlegelve, - a lakossági véleményeket is beépítve - az optimális állapothoz legközelebb álló döntést hozzák az érintettek. Míg Debrecenben erre esély mutatkozik, mert az önkormányzat jelen van a tárgyalásokon, addig Csepelen erre egy csepp esély se mutatkozott, mert a helyi hatalmasságok nem értek rá egy ilyen tanácskozásra eljönni!

Mindkét beruházásnak meg is lett az eredménye: Debrecenben a lakossági vélemények hatására/akár a tervezett ipartelep nagyságát, elhelyezkedését, kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések követelményét, termelési volumenét stb/kedvező változások fognak bekövetkezni, addig Csepelen teljes mértékben a multinacionális cég érdekei szerint történt a beruházás, és semmilyen a terhelést könnyebben levezető fejlesztés nem történt. Azóta is minden áldott munkanapon, a sokszorosára növekedett kamionforgalom hatására bedugul, járhatatlanná válik az úthálózat.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4618037506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása