CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak az ásó, a kapa és a nagy hara(n)g

2023. március 23. 00:03 - csú

varga_judit_es_ferje_magyar_peter.jpgA keresztény életigazságokat sem kell mindenkinek követni. Annál viszont kevés visszatetszőbb dolog van, ha azok hazudtolják meg demonstratív módon, akik egyébként sportot űznek belőle, hogy másokon számonkérjék

Magyar Péter – aki e nevet nem ismerné: Varga Judit igazságügy-miniszter válófélben lévő férje – nem mondott igazat. Ő persze bizonyára azt gondolja, hogy a tényeknek megfelelően fogalmazta meg a Facebookon is közzétett elbocsátó szép üzenetét, de mi, akik a neki kenyeret adó rendszernek alávetve élünk, naponta tapasztaljuk: abból, hogy a magyar jobboldal valamely illusztris figurája igaznak vél (vagy állít) valamit, nem következik szükségszerűen semmiféle igazság.

Majd 18 évvel a megismerkedésünk után az utóbbi két hónapban egyértelművé vált, hogy a

közös utunk Judittal véget ért” – írja a NER jóvoltából fényes jólétben élő úriember – nem is tévedhetne nagyobbat. Kevés dolgot nyilatkoztat ki ugyanis egyértelműbben a Biblia, méghozzá Jézus szájába adva a megfellebbezhetetlen szavakat, mint hogy a keresztény házasság csak az egyik, vagy mindkét fél halálával ér véget; amíg élnek, addig explicit módon felbonthatatlan köteléket jelent. Hogy is szól eredetiben: „Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgyhogy már nem két test, hanem egy. Amit tehát az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza (…) Mózes szívetek keménysége miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de ez kezdettől fogva nem így volt. Mondom nektek, hogy aki elbocsátja feleségét - a paráznaság esetét kivéve -, és mást vesz feleségül, az házasságtörő.”

Ez a keresztény tanítás. A Bibliában nem minden mondat ér ugyanannyit – arról például, amely szerint Isten hat nap alatt teremtette a világot, már bebizonyosodott, hogy nem a valóságot írja le –, de amit Jézus mond, az ellen nincs apelláta. Nem kötelező mindenkinek így élni, de aki keresztény, annak kötelező, nincs kibúvó. És azért nagyon fontos hangsúlyozni, mert a jelen kormány a keresztény tanításból igyekszik levezetni azt a vegzatúrát, amelynek az egynemű párokat kiteszi, miközben Jézus a homoszexuális kapcsolatról nem mondott semmit (vélhetően nem tartotta kardinális ügynek), a válást viszont megtiltotta.

Egyszóval, ha Magyar Péter és Varga Judit keresztény, akkor az ő közös útjuk majd akkor ér véget, ha valamelyikük elhalálozik. Addig azonban bármi történjék Varga Judittal, azért Magyar Péter is felelős marad, és viszont. És ha valamelyikük mással hál, az bizony házasságtörésnek számít, életük végéig – mind ahogyan definitíven házasságtörő Rogán Antal, és még oly sokan a díszes kompániából, bárhogy igyekeznek is törvényesíteni új kapcsolataikat.

S ha már itt tartunk: Szájer József nem azzal követte el a házasságtörést – és ezzel az isteni parancsolatoknak történő alapvető ellenszegülést -, hogy férfival bújt ágyba, hanem azzal, hogy házasként nem a feleségével.

Mint fentebb jeleztük: Magyarországon többé-kevésbé vallásszabadság van, mindenki megválaszthatja a neki tetsző életmódot. A keresztény életigazságokat sem kell mindenkinek követni. Annál viszont kevés visszatetszőbb dolog van, ha azok hazudtolják meg demonstratív módon, akik egyébként sportot űznek belőle, hogy másokon számonkérjék.

Forrás: Hargitai Miklós (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318070110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása