CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki fogja vezetni Csepelt jövőre, az önkormányzati választás után?

2023. március 23. 00:05 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel.jpgCsepelen az ellenzéknek programra, polgármester-jelöltre és önkormányzati képviselő-jelöltekre van szüksége. Minél előbb, annál jobb

A csepeli ellenzék a legutóbbi testületi ülésen és az azóta megfogalmazott kritikákban a kiemelt, fontos célokban való kerületi egyeztetés elmaradását kérte számon a polgármestertől.

Akik csak egy kicsit is ismerik a kerületi közéletet, pontosan tudták, tudják: nem volt rá esélyük, hiszen a Fidesz, már 2011-ben, az Államháztartási törvény átírásával megszüntette ennek törvényi feltételeit. A 2010 előtti szocialista vezetés idején viszont az évi költségvetés legfontosabb céljairól, már az előző év végén testületi ülésen kellett dönteni. Ennek 13 éve vége. 

Borbély Lénárd azonban már 2010 előtt sem tartozott az együttműködés hívei közé, 2014-es polgármesteri győzelme óta pedig csak Németh-tel való összeütközése után

mutatott fel érdekeinek megfelelő, kampánycéljai sorába beillő témákban némi együttműködési szándékot. Ezekből az ügyekből gyakorlatilag kizárta a képviselők többségét.

Nincs más útja az ellenzéknek, a tanulságok gyors levonása után, el kell kezdeni a jövő tavaszi önkormányzati választásra való konkrét felkészülést. Mit tehetnek? Rendszeresen foglalkozni kellene az emberek napi gondjaival. Ha indokolt, szociális segítséget kell nyújtani.

Nélkülözhetetlen közösségi programok, találkozók szervezése. Ott kell lenni mindenhol, ahol lehet és kell, nyíltan kiállni a közösségek, a csepeliek fontos ügyei mellett. Ehhez programra, polgármester-jelöltre és önkormányzati képviselő-jelöltekre van szükség. Minél előbb, annál jobb. A Fidesz és Borbély Lénárd ugyanis már évek óta „a pályán van”, megállás nélkül kampányüzemmódban dolgoznak.

Az ellenzéki felkészülés megkezdése, a győzelemhez szükséges tartós, biztos alapokon álló együttműködés létrehozása elkerülhetetlen.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr718070098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása