CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hátat fordítanak a csepeli pedagógusoknak a kerületvezetők?

2023. május 04. 00:05 - csú

csepeli_pedagogusok_kolcsey_12_fo_-2022-12-08.jpgHónapok óta nem látják, nem hallják a csepeli tanítók, tanárok kérését, a követelésüket a kerületvezetők vagy csak nem akarnak tudomást venni róla? Nincs erről véleményük, nincs semmi mondani valójuk? Egy tisztességes, jó szavuk sincs?

Miközben Borbély Lénárd napjainkban is állandóan politikamentes állásfoglalásokat kér az ellenzéktől, holott éppen testületi ülésen támadja az ellenéki politikusokat, Ábel Attila tisztességes előterjesztésnek tartja egyoldalú értékelését a gerincút kérdésében. A kerületi önkormányzat vezetői kezében lévő média, eddigi gyakorlatának megfelelően elhallgatta a múlt heti csepeli pedagógus sztrájkot, demonstrációt.

Nem csak arról nem írtak egy sort sem, hogy sztrájkoltak a Kölcsey Ferenc Általános Iskola és a Jedlik Ányos Gimnázium tanárai, de azt is elfelejtették megírni, hogy

a legutóbbi két évben 119 pedagógus távozott a Dél-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákból. https://24.hu/kozelet/2023/04/24/9-ezer-tanar-pedagogus-tankerulet-tavozas-lemondas/ 

Azt, hogy hány tanított közülük Csepelen, ezt egyelőre nem tudjuk, azt viszont igen, hogy ez a szám egy év alatt majdnem megduplázódott, 90,2 százalékkal nőtt. A kerületi vezetők közül senki nem érez felelősséget az ügyben?

Hol és mikor lépett fel Borbély úr a pedagógusok helyzetének javítása érdekében? Eddig megtett intézkedései ellenére Csepelen is sztrájkolnak, tüntetnek és kilépnek a pedagógusok. Miért? Ha nem Csepel, akkor ki a felelős ezért?

A kormány mindezért az ellenzéket és Brüsszelt hibáztatja, vajon Borbély Lénárdnak, miután már nem tagja pártjának, mi a véleménye erről?

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1718115300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása