CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Amikor lehullik az álarc Csepel egymással bunyózó kerületvezetőiről és kiszolgálóikról

2023. május 30. 00:05 - csú

sorozo_csepeli_fideszesek_nemeth_borbely_abel_plusz_harosi.pngEgyütt ittak, most fojtogatják egymást, de „fontos stratégiai kérdésekben nincs különbség köztük… Ezek csak addig ugrálnak, amíg a havi nyolcszázezres jövedelmük megcsappanásának lehetősége fel nem merül. Ezután úgy viselkednek, mint a pincsikutya, amelyiknek beleverték az orrát saját piszkába.”

Nem csitul a botrány a múlt heti csepeli kt-ülés után. Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője így foglalta össze tapasztalatait és a véleményét:

„A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Csepelen országra szóló események történtek. A Fidesz kettészakadt tábora miatt keletkező a belső feszültségek, felszabadították a korábban alkalmazott hallgatási és cinkossági szabályokat. Németh Szilárd emberei elkezdtek őszintén beszélni.

Az ülésen elmondták, hogy 2010 óta azért nem voltak valóságos képviselő testületi ülések, mert a vezérek azzal hitegették a fideszes választott képviselőket, hogy a problémákat nem a testület nyilvánossága előtt, az ellenzékkel vívott érvek ütköztetésében kell elrendezni, hanem a zárt ajtók mögött megtartott belső frakcióüléseken. Így tudták elérni, a

polgármester egyszemélyi uralmának és túlhatalmának megcsontosodását, az amúgy se harcos természetű jegyző bedarálását, a szakmai szervek direkt, politikai irányítását és az ellenzék teljes ellehetetlenítését.

Ment is a dolog addig, amíg Borbély hatalomra nem került. Ő félredobta a Szilárd által kidolgozott belső paktumot és elkezdte megnyirbálni az alárendeltként kezelt fideszes képviselők juttatásait. Kezdte kisajátítani, - magájaként alkalmazni - a képviselő-társai korábbi munkájának eredményeit.

A felismerésből keletkezett képviselői lázadás és a Németh Szilárd dominanciájának semmibevétele okán kialakult bosszúvágy, azonos hullámhosszra került. Mindkettőnek érdeke lett Borbély megleckéztetése, de ne megbuktatása. Ebben lehet a magyarázata annak, hogy a május 25-i ülésen az ellenzéki elutasítással kialakult lehetőséget a polgármester megbuktatására és rendszerének lerombolására, a fideszesek elszalasztották. A polgármesteri és jegyzői közös fenyegetést az összeomlásról, a stratégiai terv nélküli fideszesek riadtan és kétségbeesve fogadták. A kezükben lévő lehetőséget, - mint a forró krumplit eldobták és - a polgármester önfényezését lehetővé tevő pénzszórást tartalmazó előterjesztést legott meg is szavazták.

„Gyáva népnek nincs hazája” elv igazát mutatta, hogy Borbély azonnal tort ült győzelme felett és porig alázta azokat, akik korábban őt pajzsukra emelték. Ezt korábban már az ellenfelei lejáratására alkalmazott otromba a másik magánéletét sértő vájkálással folytatta. Minden alap nélkül, Balogh Ernőt igaztalan és becsületsértő, (rasszista indíttatásúnak is érzékelhető) váddal illette. Férfilapban megjelenő, (pedofiliának értelmezhető) a nyilvános oldali magamutogatónak mondta régi szövetségesét. Nyilvánvaló célja nem lehetett más, mint, hogy lejárassa korábbi harcostársát, és példát statuáljon a lázadóknak. Nem csak a célszemélyt, hanem a többit is befenyítse, és elvegye a kedvüket a további ellenállástól. Demonstrálta, - nekik és a nyilvánosságnak - hogy egyszemélyi hatalma megtartása érdekében sem morális, sem jogi eszközök nem fogják visszatartani.

A 05.25-i testületi ülés bebizonyította, hogy sem a Borbély féle hatos, sem a Németh Szilárd féle hatos nem különbözik egymástól. Nem más, mint kamu ellenségesség csupán az, amit mutatnak. Fontos stratégiai kérdésekbe nincs különbség köztük. Eltérés csak annyi lehet, hogy a némethi hatos a legkisebb polgármesteri és jegyzői beijesztésre is úgy megriad, hogy barna gatyával hátrál ki minden féle korábbi kezdeményezéséből. Elégségesnek tartják, hogy Borbély szemébe vágják, hogy magamutogató diktátor, és hogy a Csepeli Hírmondó hazudik! A mindezek megszüntetése érdekében lehetőségükre álló törvényes lehetőségekkel élni azonban nem mernek. Ábel Attila számítása bejött! Ezek csak addig ugrálnak, amíg a havi nyolcszázezres jövedelmük megcsappanásának lehetősége fel nem merül. Ez után úgy viselkednek, mint a pincsikutya, amelyiknek beleverték az orrát saját piszkába.

Forrás: Horváth Gyula közöségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8618134642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása