CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Éljen a civilizált rablások kora!?

2023. június 29. 00:03 - csú

meszaros_lorinc_es_orban_viktor.pngCsak semmi erőszak és heveskedés! De ide a pénzt, a gyárat, Felcsút mindent visz!  A rablás most békés eszközökkel folyik, ami azt mutatja, hogy van fejlődés a világban.  És valóban, ez sokkal, de sokkal modernebb és kellemesebb. Éljen a civilizált rablások kora!

Ipari méretekben hülyítik a rossz iskolarendszerből kikerült hülyíthetőket, és ebben még az sem mentség, hogy elég sokan imádják, ha hülyítve vannak, és lelkesen szapulják Európa hőseit, az ukránokat. Ez a kellemes része a dolognak. A hasznos azok a száz- és százmilliárdok, amelyeket a propagandára hivatkozva lapátolnak ki a rendszerből. Akarom mondani, lopnak el. Égig érő összeg lehet ez már, ami elvesztette közpénz jellegét.

Nagyjából a trianoni szerződés aláírásának az évfordulóján a putyinista magyar propaganda közzétett egy kis filmecskét, amelyben arra bíztatják az ukránokat, hogy

hagyják a fenébe az elrabolt területeiket. S ráadásul a Krímet, mint Oroszország részét ábrázolták ezen. Az ukrán külügy azonnal és hevesen tiltakozott, ami egyrészt az előzmények ismeretében, a Putyin alfele körül történő hűséges szolgálatot látva nem akkora csoda. Másrészt, ha minden orbánista hazugság diplomáciai felzúdulással járna, akkor másra már nem is igen akadnak ideje az errefelé ténykedő diplomatának, mint folyamatosan tiltakozni.

 

A még létező magyar szabad sajtó maradéka leginkább tudatos provokációt látott a történtekbe, ami tényleg nem lenne akkora meglepetés. Az orbánista politika él-hal azért, hogy saját szerencsétlenjeit az ukránok ellen uszítsa. Hiszen Ukrajna nincs is, de ha mégis, akkor életképtelen. Vagy ha ma mégsem életképtelen, akkor az amerikaiak gyarmata és bábja, de ha mégsem, akkor is. És különben is, ott tele vannak nácikkal, ráadásul a zsidók befurakodtak a vezetésébe, két napig sem tudnák magukat védeni, de mi nem adunk fegyvert a 470. napon sem, és így tovább. Szóval szilárd alapokra épült mind a tiltakozás, mind a tudatos heccelésről szóló feltételezés.

Én mégis azt gyanítom, hogy másról lehetett itt szó. Mert azért ne becsüljük túl se ezeket a kis propagandistákat, se az ő hűséges közönségüket. Mégis, hányan találják meg egy felvillanó vaktérképen közülük a Krímet? Ezek Budapestet és a Kárpát Magyar Nagyhazát is simán elvétik, és még azt sem veszik észre, hogy Burundi fejjel lefelé tartott térképén sírnak az elveszett hegyekért, miközben két Wass Albertnek tulajdonított Coelho-idézetet posztolnak a Fáradt csöcsök internetes oldalról.

Az ukrán külügy valószínűleg nem értesült a magyar oktatás helyzetéről. Földrajztanár már régóta nyomokban, ha akad. Minek az? A nagyapám se tudta, hol a Don-kanyar, aztán mégis odatalált.

Ha holnap egy kormányzati videóban az szerepel, hogy a leejtett tárgyak sokszor lebegnek és Pataky Attila a kör közepén állva UFO-k társaságában vitatta meg azt, hogy lapos a Föld, az nem azért történik, mert szegénykék provokálni akarnak, hanem mert ilyen butácskák.

Megjegyzem, hogy valószínűleg az, aki így rajzolta le a térképet, az sem tudta, mit tesz; ezeknek a fickóknak a többsége éppen oly butuska, mint a közönségük, csak azért ők nagyobb gazemberek.

Kétségtelen, személyükben összekötve a kellemes a hasznossal. Ipari méretekben hülyítik a rossz iskolarendszerből kikerült hülyíthetőket, és ebben még az sem mentség, hogy elég sokan imádják, ha hülyítve vannak, és lelkesen szapulják Európa hőseit, az ukránokat. Ez a kellemes része a dolognak. A hasznos azok a száz- és százmilliárdok, amelyeket a propagandára hivatkozva lapátolnak ki a rendszerből. Akarom mondani, lopnak el. Égig érő összeg lehet ez már, ami elvesztette közpénz jellegét. Közben a gyógyszergyártó cégek újabb megsarcolása miatt lehet, hogy fontos és korszerű gyógyszerek tűnnek el a piacról. Szép hagyománya van ennek abban az országban, ahol egy suttyó az utcán csak úgy agyonlőtte a Kalmopyrint előállító cég vezetőjét, akit előtte sorstársaival együtt már a kormánypárti sajtó lelkes és közel egyszólamú helyeslésével kifosztottak, kiraboltak.

A rablás most békés eszközökkel folyik, ami azt mutatja, hogy van fejlődés a világban. Csak semmi erőszak és heveskedés! És valóban, ez sokkal, de sokkal modernebb és kellemesebb. De ide a pénzt, a gyárat, Felcsút mindent visz! Éljen a civilizált rablások kora!

És ne felejtsük el, a közönség egy részének ez nemhogy tetszik, hanem miközben a leárazott parizerért futkos, arra gondol, most jól megadtuk nekik.

Fel Belgrádra! – kiáltotta Svejk – és ezzel a Monarchia és Magyarország megindult a Trianonhoz vezető úton. Ott kezdődött. (Ez egy könyv, amit idézek; csak mondom, hogy egyszerűbb legyen. Megérteni nektek is, akik már nem tanulhattatok, talán nem is akartatok.)

Forrás: Dési János (Klubrádió)

 
Balra a videóban eredetileg felhasznált térkép. Vasárnap délutánra a videót átszerkesztették, jobbra a jelenlegi állapot: a Krím Ukrajna részeként látható.
Ha szeretné látni a videót, itt érheti el. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8518140818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása