CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen mire voltak jók a futószalagon rendezett lakossági fórumok?

2023. július 18. 00:05 - csú

lakossagi_forum_a_kek_iskolaban_arany_janos_suli_borbely_-2023-06-25.pngMint ördög a tömjénfüsttől, úgy irtóztak a csepeliek személyes kritikájától, kérdéseitől, javaslataitól a fideszes és a Fideszből kizárt kerületvezetők az elmúlt 13 évben. Az idén váratlan fordulat történt. Vajon miért?

Lakossági fórum lázában égett Borbély Lénárd. Volt olyan hét, amikor két helyen is elmondhatta kampány szövegét.

A Napközis Táborban a királyerdeiekkel, a Radnóti Miklós Művelődési Házban a csillagtelepiekkel, illetve a hárosiakkal fórumozott. Az utóbbi 5 és egy negyedóráig tartott. A fórumokról elsőként ő maga adott hírt közösségi oldalán, de időnként a csepel.hu önkormányzati portálon is olvashattunk rövid tudósításokat.

A polgármester által elmondottakban minden happy. Elhallgatja a csillagtelepi 1,7 milliárdos fejlesztés leállását, Háros 13 éve megígért fejlesztéséhez szükséges

belterületbe vonás elmaradását, s a fővárosra keni a teljes felelősséget a gerincút második és harmadik szakasza fejlesztésének leállítása ügyében. A Metrans okozta környezetszennyezés és kamionforgalom növekedése kapcsán elfelejti megemlíteni, hogy az önkormányzat vezetése, személy szerint ő, kiemelten támogatta a cég csepeli letelepedését. Hatáskör hiányával magyarázza a Corvin-csomópont kétszintessé való átalakításának elmaradását, pedig korábban Németh Szilárddal együtt megígérték megvalósítását, stb stb.

A napközis táborban lezajlott fórumról szóló tájékoztatóhoz két gondolat:  

> Eleve hiba volt a fővárostól átvenni a mindig is veszteséges Csepeli Strandot, ami a fenntartással megbízott Városgazda Zrt.-t is veszteségessé tette. Az pedig, hogy a „…strand csak akkor tud megmaradni, ha az önkormányzat minden évben 100 millió forinttal hozzájárul annak működési költségeihez.”, azt sejteti, hogy a strand áttétele az újonnan létrehozott ingatlanhasznosítási kft-hez, változatlanul nem oldja meg a strand nyerséges működtetését. 

> A csepeli tanuszodával kapcsolatban felhívnánk a polgármester figyelmét, hogy Németh Szilárd korábban azt ígérte, hogy a Csepel SC Béke-téri telepén tanuszodát fog építeni. Nem lehetne most félretenni a kettejük közötti ellenségeskedést, s megbeszélni a tanuszoda megépítésének lehetőségeit? 

A saját fb oldalán közzétett tájékoztatók egyértelmű, sok képpel fűszerzett, semmitmondó kampányszövegek. Ismereteink szerint rendszeresen készítenek videófelvételeket Borbély kampányeseményeiről, amit a polgármester rendre közzé is tesz. Kár, hogy pl. héten, a köszöntésekről, adományozásokról, jutalmazásokról, a Mesesziget epizódjairól, a polgármester egyházi programjairól, gyerekekkel való találkozásairól, külföldi programjáról készült képanyagok videófelvételek mellett már nem jutott idő a fórumokon felvetett problémák valósághű ismertetésére, illetve a készült videófelvételek közreadására. Szerintünk Borbély úrnak mindene a kampány, az újraválasztásáért folytatott hatalmi harc, míg a csepeliek valódi érdekeinek feltárása, megvitatása, a párbeszéd és az együttműködés megteremtése, a lakosság boldogulása, felemelkedése egyelőre szóba sem került. Ez lenne az igazi városvezetői feladat. Ez hiányzik a lakossági fórumokból. Ezért lehet leírni: Borbély lakossági kampánysorozatának igazi célja: a polgármesteri címért, a politikai hatalomért vívott elkeseredett, hosszú hadjáratának megnyerése.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818161356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása