CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán kiégett, de 2040-ig még füstölne

2023. július 24. 00:03 - csú

orban_viktor_a_felfuvalkodott_2023-07-22_tusvanyos.pngA háború kitörése óta nem tud lelkesíteni Orbán Viktor, és ez Tusnádfürdőn sem változott: a miniszterelnök egyre drámaibban vizionálta a világvégét, a külpolitikában félremagyarázott mindent, belpolitikában pedig úgy beszélt a hosszútávú jövőről, hogy közben csak a múltról volt mondanivalója.

A választások óta megfigyelhető trend, hogy Orbán Viktor beszédei fokozatosan veszítenek a diadalittasságukból, az előretekintés perspektívája folyamatosan csökken, a jövő iránti bizakodást pódiumról pódiumra váltja fel a jelen iránti aggodalom és a

múltba kapaszkodás.

A 2023-as tusványosi beszédben a miniszterelnök úgy tűzte ki 2040-et céldátumként, hogy jószerivel 24 órával sem lát előre.

Ha tavaly azt írtuk, kétségbeesett Orbánt láttunk a színpadon, idén nyugodtan kijelenthetjük, hogy kiégettet: az idei iránymutatás az árnyéka sem volt már annak a fajta kinyilatkoztatásnak, amit korábban normává tett Tusványoson.

Orbán nyíltan beismerte, hogy a cél nem a problémák megoldása, hanem a rendszer és az általa megteremtett emberek túlélése, egyúttal aláhúzva, hogy

nem azért van hatalomban, mert ő erre a legalkalmasabb, hanem azért, mert a múltban minden diktatórikus alapját megteremtette annak, hogy ez ne változzon.

Forrás: Nagy Iván László (HVG) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8118176321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása