CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kik félnek a csepeliektől? Elhárítók a polgármesteri hivatalban.

2023. július 26. 00:05 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_3.jpgTitokzatos Szent Imre téri szerzőtől bicskanyitogató közlemény jelent meg a kerületi szócső fb-oldalán.

A mindenfajta aláírást nélkülöző, bikkfa nyelvezetű, internetre száműzött Csepeli Hírmondós szövegben felhívják a figyelmet arra, hogy a közösségi médiában, illetve „az e felületeken történő kommunikáció”, a különböző

„…bejelentések, megkeresések, tájékoztatáskérések nem számítanak hivatalos megkereséseknek, az azokra történő válaszadás kizárólag tájékoztató jellegű, joghatást nem vált ki, eljárás, kivizsgálás, intézkedés az ilyen formában megküldött megkeresésekre irányulóan hivatalosan nem kezdeményezhető az Önkormányzat részéről.” 

Ezért arra kérnek mindenkit, hogy

„..a kerületünket érintő ügyekben az önkormányzati honlapon (csepel.hu) a >> Lakossági információk fül >> alatti elérhetőségeken keresztül szíveskedjenek felvenni a kapcsolatot.”

     Jogilag, a média világában és Nemzeti Együttműködés Rendszerében jelenleg uralkodó szabályozatlanság miatt, valószínűleg jogszerű az aláírás nélküli közlemény. Van azonban másik olvasata is a hivatalos írásnak:

Milliókat költenek a CSH-ra, az önkormányzat vezetői minden médiafeleletet kihasználva kommunikálnak a lakossággal, nemegyszer egyoldalúan próbálnak mindenkit meggyőzni saját igazukról, kampányolnak önmaguk mellett. Borbély úr saját közösségi oldalán, a különböző médiákban közpénzből készített kisfilmekkel, riportokkal kampányol. Most meg névtelenül leírják, hogy a közösségi oldalakon megjelenő kerületi ügyekkel, panaszokkal, fényképekkel dokumentált bejelentésekkel nem foglalkoznak. Küldjék el máshova. 

     Megáll az ész. Mintha hivatali, nem önkormányzati ember írta volna a közleményt. Vagy egyeztettek az önkormányzat tisztségviselőkkel, de ők sem akarták a nevüket adni hozzá? Uraim, mit várnak ezután a csepeliektől? Vagy komolyan úgy gondolják, hogy a közösségi média csak arra való, hogy azon üzengessenek a csepelieknek? Nem kéne visszavonni/visszavonatni a közleményt, elnézést kérni, s bejelenteni, hogy a közösségi médiában megjelent, sokakat érintő, intézkedést igénylő tényszerű ügyeket megvizsgálják, s ha kell, természetesen eljárnak a megoldások érdekében? Talán nem ezért van az önkormányzat?

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318178835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása