CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívüli csepeli eseményekről rendkívüli tudósítás

2023. augusztus 01. 00:05 - csú

csepeli_atrand_szetverve_2019_juliusaban_kivitelezovaltas.pngKétszázmilliós befürdés a Csepeli strand átépítése körüli botrány miatt „A polgármester  úgy vélte, hogy azt a 200 millió forintot, - meg a Városgazda által termelt költségeket - egy peren kívüli megállapodás keretében ’bevállaja’! Hétfőn azért hívta össze a rendkívüli testületi értekezletet, hogy erre felhatalmazást kapjon…"

A bibliai tíz csapásra hajazva kreálták meg a szovjet propagandisták a sztálini tíz csapás elméletet a II. világháborúban. Úgy látszik, hogy nálunk a szilárdi tíz csapás következik. – Így kezdi tudósítását a tegnapi rendkívüli csepeli képviselő-testületi ülésről Horváth Gyula ellenzéki (DK-s) képviselő. A sitt közelében című írását változtatás nélkül folytatjuk:

„A polgármester a nyár közepén (2023. 07. 31.) két napirendi pont megtárgyalására, képviselő-testületi ülést hívott össze! Ennek második pontja, egy bírósági elsőfokú döntést követő egyezség keretében lehetséges peren kívüli megállapodásról, közel 200 millió forint közpénznek a sértett vállalkozó számára történő megfizetéséről szól.

Talán emlékeznek a csepeliek, hogy még 2019-ben Borbély Lénárd megtekintette a Csepeli Strand felújításának munkálatait, amit a

Csepeli Hírmondó vezércikkben közölt is! Elégedetlen volt a látottakkal! Azonnal elzavarta a kivitelezőt. Nem kis félreértés, hogy a polgármester nem állt jogviszonyban a kivitelezővel, ezért semmilyen jogalapja nem volt sem a hívatlan bejárásra, sem a kivitelezési szerződés felmondására. Erre az akkor hivatalban lévő dr. Szeles még figyelmeztetni merte Borbélyt, aki jogsértő döntését részben korrigálta. Bizonyára utasította (bezsarolta) a Városgazda vezetőjét, hogy írásos formában intézkedjen a szerződés azonnali felmondására!

Mivel az önkényuralmi fideszes vezetőknek (az azonnali kirúgás veszélye miatt) az igazgatók nem mernek ellentmondani, a kivitelezői szerződés egyoldalú felmondását megtették, majd saját erőből és önkormányzati közpénzen folytatták a közpénz emésztő és a hozzáértést nélkülöző, pazarló munkákat a Csepeli Strandon.

A kirúgott kivitelező pedig bírósághoz fordult! A bíróság elsőfokon megállapította a csepeliek törvénysértését és a szerződésben vállalt feltételekhez kapcsolódó kártérítést ítélt meg a kivitelezőnek. A polgármester pedig úgy vélte, hogy azt a 200 millió forintot, - meg a Városgazda által termelt költségeket - egy peren kívüli megállapodás keretében „bevállaja”! Azért hívta össze a rendkívüli testületi értekezletet, hogy erre felhatalmazást kapjon.

A testületi ülésen a Fidesz 6 képviselője nem vett részt. Az ellenzék két embere külföldön tartózkodott. Így 10 fővel folytatódott a hétfő reggeli értekezlet.

 Az előterjesztéseket nem a korábban megszokott módon elektronikusan küldték. Aznap reggel a fakkokba dugdosva csempészték a képviselők fiókjaiba. Ezzel Borbélyék azt a korábban is gyakorolt módszerüket alkalmazták, amivel kijátsszák a képviselők jóhiszeműségét és átverik őket!

Az azonban már jogszabály ellenes, hogy a minden költséget összeszámolva közel félmilliárd forintot is kitevő polgármesteri hűtlen kezelés (sikkasztás?) „elsikálását” egyszerű többséggel szavaztatták meg. Ehhez pedig minősített többségre lett volna szükség! Ábel Attila - aki idáig az ellenzéki képviselőket, esküjükre hivatkozva ostorozta szavazási módszereik miatt - most maga is megszavazta a csepeli költségvetés, Borbély bűnös döntései miatti közel félmilliárd forintos megcsonkítását.

Természetesen a polgármestert szavazatukkal támogatták helyettesei. Rajtuk kívül Borbély döntésének terheit a csepeliekre terhelné a Jobbikból és az LMP-ből átállt Tóth, Kovács, és Pákozdi képviselő is. Kérdezhetnénk Ábel urat: van az a pénz ott maguk közt, ami az esküt felülírja?

Németh Szilárd kezét ebben a dologban nagyon könnyű észrevenni! Ő volt az, aki tudta, hogy az akkori tanítványa mekkora bajt okozott magának amikor a Fidesz közeli vállalkozást a strandról kirúgta. Ő volt az, aki - hogy ne csináljon balhét - egy másik munkával kompenzálta. És nem lenne meglepő, ha ő lenne az, aki most inspirációt jelenthetett arra, hogy a kárvallott bírósághoz forduljon.

Borbély hatalommal való visszaélésének és a közvagyon hűtlen kezelésének vádja szinte nyilvánvaló! A némethi csapások megkezdődtek! Olyan mértékűek, hogy már az elsőtől a börtön kapujába érezheti magát a cukiskodásban és magamutogatásban felülmúlhatatlan Borbély Lénárd.”

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr218183519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása