CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csizmadia Ervin: Miért nincs Magyarországon politikai váltógazdaság?

2023. augusztus 21. 00:03 - csú

valtogazdasaghoz_tuntetes_tajekozott_szavazo.pngAmiből Magyarországon 13 év kormányzati mesterkedéseinek hatására nagy a hiány: a tájékoztatott és tájékozott  szavazó

A modern pártpolitikában – jó esetben – nem kerül egymással szembe a címben említett két fogalom. Azaz a pártok – tekintet nélkül arra, melyik oldalon állnak – pragmatikusak és eszmeiek egyszerre, nem kell egyiket vagy másikat túlhajtaniuk.

De nem minden arany, ami fénylik, azaz: az ideális helyzet csak nagyon ritkán jön létre. Különösen így van ez a magyar politikatörténetben, amelyet viszont nem ismerünk, tehát nem is tudjuk róla, hogy ezt az ideális helyzetet tartósan nem produkálja.

Említsünk csak meg röviden két korszakot, amelyek közül az egyik a múlt ködébe vész (és ezért nem ismerjük); a másik ellenben nagyon is mai (ezt meg azért nem ismerjük, mert felületes sémákban látjuk napjainkat).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1218190009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása