CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lázár János "hálapénze"

2023. augusztus 27. 00:03 - csú

lazar_janos_nyilatkozik-2023_2.jpgLázár János nekiront a jogosítványszerzés feltételeinek, jöhetnek az állami vagy a Nemzeti Autósiskolák, vagy a külföldi gyártmányú autóval oktatók kiszorítása is. Az  utóbbi nyilván vicc, előbbiektől pedig az Isten óvjon meg bennünket, de egyébként hajrá János, ezt most csináld végig rendesen, ne úgy mint a bürokráciacsökkentést.

Hajrá János, mert a mindig esedékes KRESZ módosítás, meg a 50-es táblánál 120-al hajtók tényleg szigorú bírságolása mellett csak meg kéne végre piszkálni azt a kérdést is, hogy a magyar sofőrök egy részének miért egy kenőpénzből élő kvázi maffián múlik a jogosítványa.

Hogy mekkora részének, azt kéne először kideríteni, de hát erre van a Nézőpont Intézet. Az én nem reprezentatív kutatásom alapján vannak ebből a szempontból

tisztességes városok és autósiskolák, ahol hírből sem hallani borítékkal szerzett jogsikról, máshol viszont, és Budapest különösen érintettnek tűnik, a "mindenki lefizetéssel ment át" típusú legendáknak bőven van igazságalapjuk. Van aki simán átmegy, vagy aki sehogy sem, csak ha fizet, és biztosan nem állítható, hogy minden oktató és vizsgabiztos korrupt, de mondjuk az "elég sok" jelzőt én meg merném kockáztatni. (Személyes beszámolók jöhetnek kommentben.)

Nem csak arról van itt szó, hogy vezetni egyébként nem nagyon tudó autósokat küldenek ki az utakra a lefizetés után a vizsgát végig szókeresőző vizsgabiztosok. Nem is csak arról, hogy éppen a rendes, nem fizetős arcok buknak meg a nap végén valami apró hiba miatt, mert buktatni azért muszáj, hogy aztán a következő, vagy az azutáni alkalommal őket is belehajszolják a kenőpénzbe, főleg most, amikor a "szankciós" meg az "orbáni" infláció időszakában már nem biztos hogy belefér még egy költséges bukás. Az alapvető probléma az, hogy van egy harminc, vagy ki tudja hány éves korrupt rendszer, rengeteg fekete pénz tisztességtelen emberek zsebében, egy probléma, amiről a miniszterelnöktől az újságírókon át a kisboltosig mindenki tud, mégsem történik semmi, pedig életek múlhatnak azon, hogy kik kapnak jogosítványt.

Szóval hajrá János, legyen egy picit tisztességesebb hely az ország, legyen a korrupt vizsgabiztos mostantól a Soros embere, legyen a jogsis lefizetés az új hálapénz, söpörjétek ki azt is!

Ha pedig nem jön össze, még mindig kaphatnak Nemzeti Autósiskolát fideszes vállalkozók. De jó lenne legalább megpróbálni.

Forrás: Selmeci János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018180389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása