CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nálunk banán és kokain helyett akkumulátorokat termelnek majd nagyüzemi méretekben

2023. augusztus 28. 00:03 - csú

orban-meszaros-hernadi-otp-vel_1.pngHazánkban az elmúlt tizenhárom évben sikerült megvalósítani a latin-amerikai társadalmi modellt: a szupergazdagok vékony, de a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodó rétegét elszegényedett milliók tartják el, egy lerabolt, félig romos országban

Nemcsak a nyár, az ősz is forrónak ígérkezik. És nem elsősorban meteorológiai értelemben. Üres a kassza, a kormány újabb megszorításokra kényszerül, csak éppen ezt a szót sem szabad kiejteniük. Legalábbis nekik nem.

A kérdés csak az, hogy vajon a szemfényvesztéssel, a 110 %-os teljesítményen pörgő propagandával el lehet-e hitetni a szavazók többségével, hogy valójában a Duna és a Tisza és megtelt tejjel és mézzel, tán már ki is öntött, akkora itt a jólét.

Amikor megjönnek az első közüzemi számlák, amikor meg kell venni az idei tanszercsomagot, az új tornacipőt a gyereknek, amikor

meg kell tankolni a család húszéves Suzukiját, hogy legalább az évnyitóra együtt menjen el a család. Ahonnan hiányzik majd a tavalyi osztályfőnök, mert elege lett és kilépett, és nincs ott a matek-fizika szakos fiatal tanárnő sem, aki azóta egy multicég pénzügyi osztályán, a tanári fizetés kétszereséért könyvel, ha már jártas a matematikában.

Európa itteni, boldogtalanabb felén az elmúlt tizenhárom évben sikerült megvalósítani mindazt a latin-amerikai társadalmi modellt, amivel a rendszerváltás éveiben még csak riogatták egymást a szociológusok. A szupergazdagok vékony, de a hatalomhoz foggal-körömmel ragaszkodó rétegét elszegényedett milliók tartják el, egy lerabolt, félig romos országban, amelyet teljesen kiszolgáltattak a gazdái a külföldi nagytőkének. Legfeljebb annyi a különbség, hogy nálunk banán és kokain helyett akkumulátorokat termelnek majd nagyüzemi méretekben. Ja, és a felcsúti kartell hatalmát egyelőre nem kérdőjelezi meg egyetlen másik erő- vagy erőszak-központ sem, nincsenek az utcákon véres fegyveres leszámolások. Egyelőre.   

Egyszerre igaz Aldous Huxley és George Orwell látomása, itt van a Szép Új Világ és az 1984. Csak nálunk Mária országának hívják, újabban megint…

Forrás: Hardy Mihály (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr518201983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása