CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem lesz szükség tanárra Magyarországon sehol sem?

2023. augusztus 31. 00:03 - csú

lefoliazott_konyvek_foliazott_foliaban.jpgMint az közismert, a rendőrség megerősített erőkkel vizsgálja, nehogy tiltott irodalom kerüljön ártatlan gyermekek kezébe. Vagy akár felnőttébe. Ami nagyon helyes, hiszen így a hatóságok kénytelenek lesznek elmélyedni a világirodalomban, s rövidesen Magyarország büszkélkedhet a Föld legműveltebb hatósági közegeivel – vagyis teljesen nyilvánvaló, hogy iskolára, tanárra nincs túl nagy szükség. Az élet megoldja az efféle kérdéseket, nem kell annyit nyivákolni.

Arról nem is beszélve, ha egy-két konkurens könyvesbolt-hálózatot szépen, rendben, ahogy csillag megy az égen, szénné lehetne bírságolni, akkor esetleg olcsóbban lehetne megszereznie annak, akinek van miből. (A miénkből.)

Ahogy ez menni szokott. Jaj, de szép kis könyvesbolt-hálózat ez, kár lenne érte – mondja egy fess ellenőr, vadonatúj egyenruhában, paroliján két pici könyvvel, ami azt jelzi, hogy

a mese- és regényirodalom tartozik hozzá, a dráma elhárítása, valamint a képregények ellenőrzése a másik alosztályé. A célkörözési csoportfőnökség munkatársai a múlt héten is két írót állítottak elő, amiért helytelenül fogalmaztak. És mondjuk közben most készítik elő, hogy a megmaradt állami üdülőket odaadják a haverjaiknak, hogy az MR és CT még elérhetetlenebb legyen. A pedagógusokból legyen kapcarongy, az oktatás lehetőleg kreténeket képezzen, de jelentem főkönyvelhárító bajtársnak, hogy helytelen szöveg egy betű nem sok, annyi sincs itt a polcokon.

A többi elolvasható Bradbury Fahrenheit 451 című könyvében vagy François Truffaut filmjében megnézhető.

A konkurencia kinyírása, tehát csak pontosan, ahogy csillag megy az égen (ez is egy idézet – bár munkádon más keres) halad. Főispán, alvezér, bajtárs-testvér, lófő, őrgróf – az egész Mágnás Miska felvonulhat a szórakoztatásra. A lényeg, hogy lehessen kit gyűlölni, hiszen a diktatúra működéséhez mi is kellünk ám, akiket gyűlölni lehet és akiknek gyűlölni kell.

Dési János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4618169731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása