CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Még több ellenzéki pártot, de most, azonnal, iziben!

2023. szeptember 21. 00:03 - csú

vona_gabor_uj_partot_alapit-2023-09-08_hvg.jpgSenki ne hallgasson azokra, akik szerint kevesebb ellenzéki pártra van szükség! Előre hát neves és névtelen hősök, ti mind, alapítsatok pártokat, alkossatok remekműveket!

Kedves Vona úr, hát miért kell az amúgy sem túl méretes ellenzéki szavazótábort tovább osztani, csak nem a Fidesz szekerét tetszik tolni? – tehette fel a kérdést a kormánykritikus választó, ám joggal nevezhetjük őt fanyalgónak, hiszen a népszerű tévhit ellenére, miszerint szükségtelenül sok ellenzéki pártot tartunk fenn közpénzen, a valóságban sokkal de sokkal több ellenzéki pártra van szükség. 

Nagyon nagy szükség volna a következő új pártokra:

Egy újabb igazi konzervatív párt a csalódott fideszesek megszólítására

A Második Reformkor párttá alakulásával immár négy formáció, a Vona párt mellett a Jobbik, a Jakab Péter-féle Nép Pártján, illetve a MZP Mindenki Magyarországa Néppártja küzd a igazi konzervatív jobboldali párt pozíciójáért, és a kiábrándult fideszesek megszólításáért.

Bár utóbbiakat, azaz a kiábrándult fideszeseket név szerint ismerjük, sajnálhatjuk, hogy

Pálinkás József és Gémesi György pártjai már nincsenek értük játékban, és mindenképpen szükség van még egy új, igazán keményen true konzervatív és nemzeti formációra, ami az antalli örökséget folytatva megszólítja Jeszenszky Gézát, és betölti a Fidesz által szabadon hagyott konzervatív teret, melynek létét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyi választáson alig több mint 3 millió 300 ezren szavaztak jobboldali pártokra. Valakinek csak be kell csatornázni a többi jobboldalit nem?

Legalább egy, de inkább több olyan párt, amit Orbán Viktor tanácsadóinak vagy közeli barátainak gyerekei alapítanak

A miniszterelnök horvátországi nyaralása felszínre hozta azt a termékeny vitát, miszerint lehet-e hiteles ellenzéki politikus az, akinek Schmidt Mária az édesanyja, illetve beszólhat-e neked a fideszes családod miatt valaki, aki még a negyedik Orbán-kormány alatt is egy minisztériumban dolgozott. Mivel fideszbérencezni és apák fiúkozni olyasmi, ami a haza és az ellenzék üdvét egyszerre szolgálja, az efféle filozófiai kérdések megvitatását érdemes lenne azzal fokozni, hogy Orbán Viktor tanácsadóinak, katonatársainak, orvosainak és közeli barátainak gyermekei mind pártokat alapítanak. Ehhez ugyan nem feltétel, de ajánlott tengerparti családi villával rendelkezni, és lehetőleg nem Horvátországban, hátha a főnök egyszer megunja az Adriát.

Még egy választók nélküli zöld párt

Nyakunkon a klímavált, izé klímakatasz, izé klímaösszeomlás, Magyarországon pedig az egyik legnagyobb biznisz zöld pártot csinálni; az igazi zöldek pártja már nem rendelkezik, a mégzöldebbeké pedig soha nem is rendelkezett szavazókkal, utóbbiak választáson sem indultak-el önállóan soha, nem akadályoztak meg egyetlen környezetkárosítón beruházást sem, mégis folyamatosan növelik a képviselőik számát és egyre több közpénzbe kerülnek, közpénz viszont van bőven, úgyhogy még egy ilyen formáció biztosan elférne a térképen, csak a gyárakat és az atomot kell hozzá nagyon utálni, akkor is, ha a németek mégis újranyitják az erőműveiket, aztán pedig bekéredzkedni valamilyen közös listára, hangsúlyozva, hogy a zöldügyek a vadkapitalista miniszterelnök-jelöltnek is nagyon fontosak.

Egy párt, amelyik összefog az MSZP-vel

Apropó közös lista, a Magyar Szocialista Párt az EP választásokra (és saját haláltusájára) tekintettel ismét meghirdette az összefogást, egyelőre hiába, még Vona Gábornak is volt képe olyan pártot alapítani, ami nem akar rögtön más pártokkal összefogni, pedig a politikai stabilitás és az MSZP megújulásra érdekében mindenképpen szükség lenne egy olyan formációra, ami kizárólag az MSZP-vel való összefogásért jön létre, ha pedig a szoci káderek megőrzik a pozíciójukat, gyorsan meg is szűnik.

Még egy bevándorlásellenes párt

Bár a Fidesznek már minden mindegy, úgyhogy Szijjártó Péter simán a kamerába mondhatta, hogy vendégmunkásokra van szükség, Orbán Viktornál azért továbbra sem tudja senki szigorúbb arccal kimondani, hogy nem akarunk migránsgettót, és persze a Mi Hazánkot sem kell félteni a hátrányos helyzetű csoportok utálatát illetően. Az identitását kereső Jobbik naponta kiad egy közleményt migránsmunkások és lakosságcsere témában, ma pedig a Demokratikus Koalíció is a vendégmunkások tömeges betelepítésének veszélyeiről tartott sajtótájékoztatót. Mivel egy kis gyűlölködés mindig jólesik a reggeli kávé mellé, mindenképpen szükség lenne még egy bevándorlásellenes pártra, ami egyszerre növelné az ellenzék sokszínűségét, és segítene a választóknak megkülönböztetni őket Orbán Viktortól.

Egy tényleg vicces viccpárt

A diktatúra tombolásának tizenharmadik évében is szükség lehet némi vidámságra, és lássuk be, a Kétfarkú Kutya Párt ehhez már nem elég vicces. A társelnököket lefoglalja a Fidesz szekerének tolása, valamint a korrupció üldözése és az önkormányzati munka, a többiek pedig amúgy sem voltak elég viccesek soha, és az ő idejük is elmegy arra, hogy megépítik kétszázezer forintból azokat a buszmegállókat, amiket az államnak öt millióból sem sikerült. A demokratikus ellenzékieknek szükségük van egy tényleg vicces viccpártra, már csak azért is, hogy a sok kacagás mellett majd legyen kire fogni az újabb kétharmadot.

Senki ne hallgasson tehát azokra, akik szerint kevesebb ellenzéki pártra van szükség, előre Vonák, Jakabok, Márki-Zay-ok, Szanyik és Mesterházy-k, előre névtelen hősök, ti mind, alapítsatok pártokat, alkossatok remekműveket!

Forrás: Selmeci János (Klubrádió)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718212679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása