CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kitiltották Csepelről az eltitkolt ünnepet

2023. október 02. 00:05 - csú

csepeli_pohi_felulrol_kerdojellel_5.jpgA nagy hallgatás ellenére az igazi kérdés az, hogy milyen az önkormányzat megítélése Csepelen, az itt élők mennyire bíznak a hivatalban, illetve a kerületet irányító képviselő-testületben és a polgármesterben.

Szombaton lett volna ok az ünneplésre, de csendes volt a hivatal és a környéke. Szeptember 30-a ugyanis a helyi önkormányzatok napja Magyarországon. A kerületvezetőket ez teljesen hidegen hagyta, a kisujjukat sem mozdították

A 13. éve hatalmon levő Orbán-rendszer tudatosan kiürítette az 1990-ben létrehozott önkormányzati törvényt, kénye-kedve szerint módosította az önkormányzati választási rendszert is. Nemegyszer kormánydöntéssel elvette hatósági jogaik jelentős részét, elvonta az anyagi alapjait meghatározó adóbevételeik többségét, s ráadásul,

politikai alapon kettéosztotta a rendszert jó és rossz önkormányzatokra.

A hozzá hű önkormányzati vezetést anyagilag megjutalmazta, avval, amit az ellenzéki önkormányzatoktól elvett. Csepelnek ezért bőven jutott a másoktól elvont javakból. Már évek óta nem tartanak a nap tiszteletére központi, illetve helyi szinten, így Csepelen sem, rendezvényeket, megemlékezéseket. Az igazi kérdés azonban, milyen az önkormányzat megítélése Csepelen, mennyire bíznak a hivatalban, illetve a kerületet irányító képviselő-testületben és a polgármesterben. Az igazi választ a jövő évi önkormányzati választásokon kaphatjuk meg.

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318225533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása