CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TUDATMÓDOSÍTÓK

2023. október 06. 00:03 - csú

rakay_philip_vagva_2023-06_1.pngSokba kerül az országnak Rákay Philip, aki milliárdokkal honorált filmötletével nem restellt Petőfihez nyúlni. Rákay és Petőfi. Ezt még mindig emésztenünk kell.

Mindössze néhány nap telt el a hír megjelenése óta, de ma már senki nem beszél arról, hogy zavaros csatornákon keresztül mennyi támogatás ömlött a Fidesz kampányát kiszolgáló segédcsapatokhoz. Pedig sok pénzről van szó. Nagyon sokról. Sőt, még annál is többről.

A 24.hu gyűjtötte össze, hogy az elmúlt években több mint 8 milliárd forint vándorolt a kormány vazallusaként működő influenszerekhez és álcivil szervezetekhez. A mezőnyből kiemelkedik a Megafon nevű képződmény, amely olyan figurákat foglalkoztat, mint a

túlmozgásos Deák Dániel, aki a politikai elemző szerepkörében tetszelegve minden lehetséges platformon ontja a fideszes propagandát, vagy a szerény képességű, ám állami megbízásokkal elhalmozott, ingatlanbizniszben is utazó Rákay Philip. Neki megadatott az a kivételes szerencse, hogy – miután az Aranybullával csúnyán megbukott – Magyarország történetének legdrágább filmje körül is bábáskodhatott.

Rákay és Petőfi. Ezt még mindig emésztenünk kell.

Ne feledkezzünk el a tudatmódosító ipar másik fontos szereplőjéről, a Civil Összefogás Fórumról. A CÖF – ha éppen nem kormánypárti békemeneteket szervez – plakáthadjáratokkal segít be a Fidesz folyamatosan zajló kampányába. A Megafonhoz hasonlóan, a CÖF-höz befolyt források jelentős részének eredetét is homály fedi, de ezen nem szabad csodálkozni. A „civil összefogás” soha nem az átlátható tevékenységéről volt híres. Sok évvel ezelőtt kiderült például, hogy olyan szervezeteket is feltüntetett támogatói között – egy terézvárosi dalkörtől kezdve a Magyar Pumi Klubig –, amelyeknek erről fogalmuk sem volt.

A Megafon a 24.hu számításai szerint egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jutott, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt. És ez csupán a jéghegy csúcsa. A rejtélyes pénzmozgások eddig nem keltették fel a hatóságok figyelmét. Persze: nincs tudomásunk arról sem, hogy a titkosszolgálatok ugyanúgy vizsgálódni kezdtek volna, ahogyan azt az ellenzékhez érkezett amerikai pénzek esetében tették.

Forrás: Czene Gábor (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418221711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása