CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lehetetlen helyzetbe kényszeríti a csepeli sportolókat két marakodó politikus

2023. október 12. 00:05 - csú

nemeth_szilard_es_borbely_lenard_beszedes_kepe_2022.pngA Németh-Borbély hatalmi játszmában a hadban álló felek már semmire és senkire nincsenek tekintettel. Csapataik arra vannak kiképezve, hogy minél több borsot törjenek a másik orra alá

    Borbély Lénárd és Németh Szilárd kétéves kakasviadala mára már közröhellyé vált, csak a két politikus veszi még komolyan a másik földbe döngölését. Számukra létkérdésről van szó, hiszen a hatalomért harcolnak. A hatalomért, amelyet a jövő évi önkormányzati választáson akarnak megszerezni, ezért a hónapok óta folyó kampányban mindent bevetnek.

Most például a csepeli sportolókat kívánják bevonni méltatlan küzdelmükbe. Mivel szóba sem állnak egymással, csapataik arra vannak kiképezve, hogy minél több borsot törjenek a másik orra alá. 

    Szerdán derült ki ugyanis, hogy a hadban álló felek,

véletlenül vagy tudatosan, de ugyanarra a napra szerveztek, a megbecsülésre, elismerésre méltó sportolóknak, szüleiknek, barátaiknak programot. A kampány, a másik mindenáron való legyőzése, a politikusoknak való megfelelés számított, nem pedig, hogy a meghívottak azt érezzék: nem bábuk egy tisztességtelen kampányban, hanem tényleg számítanak rájuk a fideszes politikusok. 

    A politikusok közösségi oldalain olvashattuk, hogy Borbély október 13-án, pénteken 10 és 16 óra között várja a sportolókat a Királyerdei Művelődési Házba, kötetlen összejövetelre, beszélgetésre, míg Németh ugyancsak aznap, 11.00 órára hívta meg őket a felújított Olimpiai Kapu (Csepel SC Béke téri főbejárata) avatására. 

    A meghívók tanúsága szerint mindketten ugyanazon kör támogatásért, szavazatáért ácsingóznak. A magyar és csepeli sportnak elismerést szerzett, esetleg már nyugdíjas korú meghívottak pedig, ha netán mindkét programon részt szeretnének venni, választhatnak.  Melyikre menjenek el, vagy inkább a hakniznak: Borbélynál kezdik, átszaladnak Némethez, majd ezután vagy visszamennek Borbélyhoz a művelődési házba, vagy az Olimpiai Kaputól néhány méterre lévő, nemrég átadott Dél-Pesti Tankerületi Központ felújított épületében (ha a tankerület vezetése hozzájárult), megszervezett(?) avatás utáni fogadáson vesznek részt. 

    A két program nagyszerű, a sportolók megbecsülését kifejező, de még a kampánystábokat, a két harcikakast egyformán kielégítő program lehetett volna. A szervezőknek azonban nincs okuk örömre. Sok sportoló érezheti úgy, hogy bábuk lettek egy sakkjátszmában. 

    A csepeliek meg csak csodálkozhatnak. Ezeknek ez a legfontosabb? Akkor, amikor sok ezren a mindennapi megélhetési gondjaikkal küszködnek, az infláció növekedése miatt sokan a gyógyszereik felét váltják csak ki, vagy csirkelábakon élnek, elmaradnak a lakbérek vagy a közös költségek fizetésével?  Amikor a kisvállalkozók mindennapi fenntartásukhoz, adóterheik csökkentéséhez várnának önkormányzati segítséget vagy legalábbis valódi együttműködést, párbeszédet? 

    Uraim! Nincs értelme a mentegetőzésnek, a másikra való mutogatásnak. Önök nem a csepeliek felemelkedéséért, hanem a hatalomért harcolnak. De legalább tisztességesen tennék! Lehet, hogy ez túl nagy igény a csepeliektől?! 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6018233027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása