CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kényszerítik a továbbszolgálatra - Elérheti a 60. születésnapját hét ma is járó csepeli HÉV-motorvonat

2023. október 30. 00:05 - csú

csepeli_hev-szerelveny_60_ev_fele.jpgAz üzembeállítástól számított 50 évig lehetne működnie a szerelvényeknek, azonban a vasúttársaság felmentést adott ez alól és további 10 év haladékot adott nekik, de lassan már azt is kitöltik.

Az economx.hu tette közzé a Lehet, hogy a HÉV-et is pótlóbuszokra cserélik című írást. https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/mav-hev-fejlesztes-szerelvenyek-infrastruktura.778049.html

A Népszavának a vállalat úgy fogalmazott, hogy az üzembeállítástól számított 50 évig lehetne működnie a szerelvényeknek, azonban a vasúttársaság felmentést adott ez alól és további 10 év haladékot adott nekik, de lassan már azt is kitöltik.

Nemcsak azért foglalkozunk a témával, mert a MÁV-HÉV Zrt. szerint a legidősebb motorvonatok a csepeli H-7-es vonalon közlekednek és 2026-ig hét jármű éri el a 60 éves kort.

Azért is, mert

„Németh Szilárd három évvel ezelőtti ígérete szerint a csepeli HÉV 2024-2025-re teljesen megújul, a sínek és az infrastruktúra mellett az utastájékoztatási rendszert is cserélik, valamint a szerelvényeket, melyek 1964 óta üzemben vannak.”

A képviselő ígérete minden szakmai alapot nélkülözött.

Ezzel együtt Lázár miniszter úr idén leállíttatta a fővárosi, közte a csepeli közlekedésfejlesztési tervek nagy részét, ami a komoly csapás a Csepel egész közlekedési rendszerére, pláne, ha valamikor emiatt át kell térni a pótlóbuszos rendszerre.

A helyi fideszes vezetés 13 éve megígért HÉV fejlesztéséből ennyi lett. Borbély Lénárd meg, szokásához híven, hallgat.

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918232231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása