CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bespájzolt oroszok

2023. november 06. 00:03 - csú

orban_zavarban_putyin_elott.pngA bespájzolt oroszok hálózata Londontól Rómáig, Amszterdamtól Párizsig jelen van. Azon dolgoznak, hogy felépítsenek – ha kell, Orbán Viktor mögé – egy az Európai Uniót felbomlasztó új pártszövetséget. Előbb vagy utóbb a bespájzolt oroszok, vagy az általuk beszervezett emberek előjönnek a kamrából.

Egész Magyarország röhögött, amikor a tizedes visszafordult az eldugott erdészlak kamrájából, és halottsápadtan megismételte azt a mondatot, amin a spájzba tartva ő is tréfálkozott. Röhögtünk, mert a Tizedes meg a többiek című Keleti Márton-film 1965-ös bemutatásakor az oroszok még tényleg a spájzban voltak.

Csak három év telt el a kolhozosítás – magyar gyomroknak emészthetőbben: a parasztok termelőszövetkezetekbe hajtása – óta, és még három évet kellett várni az új gazdasági mechanizmus bevezetésével érkező friss szellőkre. Senki sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a gyárakban, a vállalatoknál, a minisztériumokban még valóban lehetnek oroszok, akik megmondják, mit miért kell csinálni.

Igaz, az oroszok fokozatosan a laktanyák zárt kerítései mögé szorultak, jelenlétük szinte csak a csencselések miatt volt kitapintható. Mindannyian megkönnyebbültünk, amikor hazánk földjét 1991. június 16-án az utolsó szovjet katona is elhagyta: ez a megkönnyebbülés íratta Esterházy Péterrel, hogy „az oroszok kimentek, de sajnos mi maradtunk.” Ő sem tudta, hogy

az oroszok bizony – igaz, már nem szovjet katonaruhákban – velünk együtt itt maradtak.

Craig Unger nem rég megjelent könyve  felvillantja: hogyan hívatta meg Grizlovval, az orosz Duma elnökével az Egységes Oroszország Párt szentpétervári kongresszusára 2009 novemberében Orbán Viktort. Azt a politikust, aki az oroszokat Magyarországról lángpallossal kiűző, rettenthetetlen lovagból ezen a kongresszuson, a Putyinnal folytatott félórás beszélgetés után Putyin vazallusa, (vagy ahogyan ő becézte Gyurcsányt: Putyin palotapincsije) lett.

Pár nappal később, november 25-én Orbán a Magyar Televízióban világosan elmondta, hogy Putyin már ekkor a nukleáris üzleti ügynökévé tette: „Húsz év alatt energiafüggetlenséget kell elérni. Meg fog lepődni, ebben az oroszok segíteni fognak. (...) Hogy a mostani egy lábon álló, csak a gáztól függő energiafelhasználást diverzifikálni kell, sokszínűvé kell tenni..."Putyinnak már csak meg kellett várnia Orbán győzelmét, és azonnal előléphettek a spájzban kuksoló oroszok a „Roszatom legvidámabb barakkja” c. operett előadására.

 

Aztán amikor Krím orosz bekebelezése nyomán Ukrajna körül a legmagasabbra csaptak a lángok, a magyar vezér a külföldön szolgálatot teljesítő magyar diplomaták előtt csak valami első hallásra furcsa nyegleséget mondott: „kell valami Oroszország és Magyarország közé - hívhatják akár Ukrajnának is.” Meglehet, nem teljesen légből kapott állítás, ha azt mondjuk, hogy Orbán meghökkentő mondatát először nem magyar nyelven írták le, csak lefordították magyarra, és ehhez talán egy magyarországi spájzban kuksoló orosz adta az ötletet.

A bespájzolt oroszok hálózata Londontól Rómáig, Amszterdamtól Párizsig jelen van. Azon dolgoznak, hogy felépítsenek – ha kell, Orbán Viktor mögé – egy az Európai Uniót felbomlasztó új pártszövetséget. Előbb vagy utóbb a bespájzolt oroszok, vagy az általuk beszervezett emberek előjönnek a kamrából.

Forrás: Csillag István (Népszava)

A teljes cikk ITT OLVASHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318242899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása