CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

12 órás tények az elviselhetetlen csepeli közlekedési helyzetről

2023. november 22. 00:05 - csú

kozlekedesi_dugo_csepeli_zsufoltsag_csepeli_dugo.jpgKözlekedési gondjaink érintik közvetlen szomszédainkat (Szigetszentmiklós, Halásztelek, Soroksár, Pesterzsébet), akikkel együttesen fellépve, biztosan hatékonyabban lehetne képviselni a csepeli, szigeti érdekeket. Lásd pl. a Szigetszentmiklóson épülő hatalmas országos TESCO raktárt. A mai kerületvezetőket ez hidegen hagyja

Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője a II. Rákóczi F. út és a Tejút utca kereszteződésben végzett forgalomszámlálásról közölt adatokat. A Dukán András képviselővel és a helyi Momentum szervezet tagjaival reggel 7 és este 7 között rögzített 12 órás felmérésből az alábbi adatokat tette közzé:

összesen 18.161 jármű, ebből 14.070 személygépkocsi; 3.537 nagy nyergesvontató, platós, dobozos, ponyvás teherautó; 376 autóbusz; 178 motorkerékpár haladt át a kereszteződésen a fenti időszakban. Óránként 1.513 jármű. Ez a csomópont Csepel egyik legforgalmasabb útján található, de jelentős forgalom van a Kvassay híd, illetve a Gubacsi híd irányából is.

Érdemes lenne mérni, illetve megvizsgálni azt is, hogy a fentiekben jelzett elviselhetetlen közlekedési helyzet mennyiben járul hozzá az úttestek tönkretételéhez, illetve a

környezet szennyezéséhez, a kerület lakosok egészségügyi problémáihoz. 

    Blogunk többször foglalkozott ezekkel a témákkal, rendre szóvá tettük, hogy 2010-ben megígért fejlesztések érdekében – a HÉV-ről most nem is beszélve –, nem sokat tett a fideszes vezérkar. Javasoltuk, hogy az önkormányzati vezetés gondolja újra stratégiai fejlesztési terveit, s a meglévő milliárdokból sokkal többet fordítson a kerület közlekedési, környezetvédelmi feszültségeinek enyhítésére. Süket fülekre találtunk. Sajnos a rossz fejlesztési stratégia, az évek óta folyó fideszes hatalmi harc csökkentette a kerület politikai súlyát, kiállásának esélyeit a kormányzati törekvésekkel szemben. Ezért is érdemes lenne elgondolkodni, hogy közlekedési gondjaink érintik közvetlen szomszédainkat (Szigetszentmiklós, Halásztelek, Soroksár, Pesterzsébet), akikkel együttesen fellépve, biztosan hatékonyabban lehetne képviselni a csepeli, szigeti érdekeket. Lásd pl. a Szigetszentmiklóson épülő hatalmas országos TESCO raktár és az emiatt várható csepeli forgalomnövekedés ügyét. 

https://budapestkornyeke.hu/szigetszentmikloson-epul-a-tesco-uj-orszagos-raktarbazisa-gigadugotol-rettegnek-a-helyiek-a-rengeteg-kamiontol-teljesen-beallhat-a-csepeli-agglomeracio/ 

    Nincsenek illúzióink. Ma sem ezek az önkormányzati vezetés fő gondjai, Borbély ezekben a kérdésekben nem szokott megszólalni sem. Most is hallgat. Hónapok óta folyó kampányának egyébként is a cirkusz és a kenyér a fő kérdése, bár az utóbbi esetében csak „morzsákban” (krumpli, alma, ingyenes vendéglátások, dísznövény osztogatások stb) gondolkodik. Mindezek eredménye is, hogy csökken a kerületi lakosság száma, illetve Csepel évek óta a népszerűségi listák vége felé szerepel a fővárosi ingatlanpiacon. Kit érdekel?! Éljen a kampány!

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418246627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása