CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki az igazi úriember?

2023. november 26. 00:03 - csú

orban_vikotr_a_jol_oltozott_gyurott_nadrag_kalyhacso_harmonika_elegancia_eleganciaja.jpgMagyarország jelenlegi miniszterelnökének öltözködése, szóhasználata és viselkedése mennyire meríti ki a hagyományos úriember fogalmát?

A kormánypártok napilapjának, a Magyar Nemzetnek nem erőssége a pontos szóhasználat. A minap két, egymásnak ellentmondó írás látott napvilágot.

Az egyik azon kesereg, Lengyelország miért választotta a várható hárompárti, mindeddig ellenzéki koalíciót a populista „nemzeti” Kaczyński-párttal szemben. Noha Donald Tusk, írja a lap, „megosztó személyiség”, mégis hiba volt a lengyel kormánypropagandának őt kiemelten támadni mint „a Gonosz megtestesítőjét” (Kaczyński). A lengyel választók Tusk démonizálása helyett

az ország megoldandó problémáira figyeltek, ami a szavazók 74 százalékát tudta ezúttal mozgósítani.

A másik hír az, hogy Donald Trump nyilatkozott: Orbán Viktort „nagyszerű úriembernek” (a great gentleman) tartja. Nem érdemes vitát nyitni arról, Magyarország jelenlegi miniszterelnökének öltözködése, szóhasználata és viselkedése mennyire meríti ki a hagyományos úriember fogalmát, de nehezen cáfolható tény, hogy a többszörös bírósági eljárás alatt álló Donald Trump ma az Egyesült Államok legmegosztóbb személyisége. Ráadásul minden szavának általában az ellenkezője igaz. Hozzá képest a másik Donald, vagyis Tusk, a tapasztalt, okos politikus az igazi úriember.

Forrás: -i -gy. (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4718242099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása