CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan maradhatunk normálisok?

2023. november 28. 00:03 - csú

orban_viktor_a_kossuth_radioban_penteken_2.png"Komolyan veszed? Meg vagy te húzatva? De hiszen ez az egész komolytalan! Duma, hablaty. A seregek összetrombitálása. Aminek a végén jön a nagy fehér heteró törzsfőnök és csatába hív, kilovaglás, puskapor, lövészárkok, miegymás. A szarkazmus segít normálisnak maradni."

Az első stáció az elképedésé. Meghallgatod a Kossuth Krónikát, lesz egy erős megélésed (a notórius kampány új szava a „szuverenitás”), majd Varga Judit nyilatkozatán dermedezel.

„A szuverenitás megvédésének éve lesz 2024, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívni, mert a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába.” A tankok. Háború van több kontinensen,

emberhalál, földönfutás, csecsemők levágott fejjel, és a marketing-keresztény-konzerver (vagy a rendszer bármely más regrutája) katonás képekben beszél. A liberálkomancs Brüsszel kinyír téged is, ha hagyod, fegyverkezz, készülj a gyilkolásra, máskülönben téged gyaknak le.

A második stáció a szarkazmusé. Komolyan veszed? Meg vagy te húzatva? De hiszen ez az egész komolytalan! Duma, hablaty. A seregek összetrombitálása. Aminek a végén jön a nagy fehér heteró törzsfőnök és csatába hív, kilovaglás, puskapor, lövészárkok, miegymás. A szarkazmus segít normálisnak maradni. Persze, fiam, tankok, Von der Leyen harckocsizó kucsmában kukucskál a lőrésen, célkeresztben az osztják-zürjén hadisten, Viktor Viktorovics? A magyar egyetlen esélye a totális megfideszesedés, ami kicsit korrupt, kicsit tolvaj, kicsit pofátlan, de a miénk?

A harmadik stáció mégis csak az észszerűségé: visszarakod a kibombázott sarokpontot a helyére megint. Leszögezed ezredszerre, nem a múlékony zakkanat fogja megmondani, magyar-e vagy. És leszögezed, semmi köze a családodhoz. A szeretet teszi a családot, és a hazát is. Ez itt szemlátomást nem szeret téged. De hogy tudja szeretni nélküled a hazátokat?

Forrás: Balassa Tamás (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr718260089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása