CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nekik csak a lóvé számít

2023. december 13. 00:03 - csú

12_ezer_lelegezteto_gep_raktarban_godollon.jpg12 ezer lélegeztetőgép a raktárban porosodik. "A 40 ezer magyar halálát hozó járvány sokkját arra használták, hogy gazdaságélénkítés címén gyorsan kőkemény milliárdokkal tömjék teli a nemzeti strómanok zsebeit."

Pártközeli rossz és jó nyelvek szerint a 2018-as választások környékén a Nemzeti Nindzsa vezér azzal nyugtatta a híveket: ha baj lenne, a Fidesznek – mármint neki - már annyi pénze van, hogy tíz évig ellenzékből is vígan elüzemeltethető a párt és propagandagépezete.

Azóta eltelt öt év, tovább kerekedhetett a svájci vagy ki tudja hol tárolt malacpersely, méghozzá gyorsuló ütemben. A nemzeti hörcsögkaszt ugyanis minden, számára kockázatot jelentő időszakot úgy reagál le, hogy pánikszerűen

készletezni kezd.

A 40 ezer magyar halálát hozó járvány sokkját arra használták, hogy gazdaságélénkítés címén gyorsan kőkemény milliárdokkal tömjék teli a nemzeti strómanok zsebeit. A 2022-es választás közeledtével a strómanokkal üzemeltetett „nemzeti offshore” magántőkealapokban több százmilliárd (!) forintnyi állami pénz fordult meg rövid idő alatt. A tavalyi voksolások előtt Spanyolországba költözött Tiborcz házaspár az újabb kétharmad láttán diadalmasan visszalovagolt, hogy folytassák.

Apus állama előbb százmilliárdnyi közpénzzel tömte ki a tiborczosított ingatlanalapokat, amelyek a jelek szerint az újrainduló letelepedési kötvény 2.0-s rendszer haszonélvezői lehetnek majd. Az előző kötvényes rezsim során a NER-strómancégek mintegy 162 milliárd forintot kaszáltak az üzleten. Akinek a sok nulla nem mond semmit: a magyar tanárok már rég Lamborghinivel járhatnának abból, amit ezek elloptak.

A mozaikokból kirajzolódni látszik a nagy stratégia: a nemzet főhörcsöge immáron az EU-tól független életre készül, amibe nagyon is beleillik, ha az EU-pénzek elapadtával a nép elszegényedik, ám a NER kiépített gazdasági monopóliumaiból a hatalmi elit végtelen meggazdagodik. Az orosz típusú posztszovjet rezsimeknek ugyanis pont ez a lényege: kell hozzá pár kőgazdag bojár és minél több, csontszegény, elhülyített muzsik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1418263913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása