CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kerületvezető kampánylapja lett közpénzből az év végére a Csepeli Hírmondó

2023. december 14. 00:05 - csú

atvagas_egynapos_-2023-11.jpgTiszta szerencse, hogy Csepelen nincs személyi kultusz! Borbély Lénárd  ezért csak 31-szer szerepelt névvel és/vagy fotóval a 32 oldalas lap, a Csepeli Hírmondó idei utolsó számában: átad, megnyit, adományoz, jótékonykodik, köszönt, rámutat, bemutat, hangol, állít, és ültet...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) december 13-án megjelent 23. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Az idei utolsó lapszám az eddigi politikai lapból Borbély Lénárd hivatalos polgármester-jelölt jelölti bejelentésétől hivatalos Borbély féle kampánylappá vált. Nem elsősorban azért, mert Borbély immár 31-szer szerepelt névvel és fotóval a lapban, hanem a cikkek tartalma és egyoldalúsága miatt. 

Az pedig, hogy ezen túl mi van a kerületben, mi foglalkoztatja napjainkban a csepeli embereket, a munkából élőket, hogyan élik meg mindennapjaikat, az élelmiszerek változatlanul igen magas inflációja hogyan hat a karácsonyi felkészülésükre, most sem érdekes. A lényeg: a polgármesterből lett polgármester-jelölt kampányának bármi áron való elősegítése. Kérdés, mit szólnak mindehhez a csepeliek, vagy éppen a helyi ellenzék vezetői.  

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Helló, Csepel! Ez történt novemberben

      Eseménynaptár

    A szerkesztőség immár hagyományt csinált abból, hogy a polgármester fb oldalán havonta elkészülő Helló Csepel! c. kisfilm összeállítás témáit a hó első lapszámában képekkel és szöveggel közreadja. Mivel a lap most már Borbély polgármester-jelölt kampánylapja, nem számít semmi, még a lapzárta sem, ugyanis a szerdán megjelent CSH Borbély kedden posztolt kisfilmjét használta fel. Csak remélhető, hogy az előttünk álló kampányban az ellenzéki jelöltek is helyet kapnak lapban, sőt náluk sem lesz tekintettel a szerkesztőség a lapzártára. 

    Az összeállításban megjelent témákról már több helyen is olvashattunk, ráadásul néhányukról részletesebben is, sőt most külön cikkben is szerepelnek. Hiába, a szakemberek szerint, hogy egy-egy hír „rögzüljön” a választópolgárban, újra és újra írni kell róla – ezért a választásokig még sokszor olvashatunk pl. az egynapos sebészetről, Borbély más hőstetteiről.    

    Az eseménynaptárban felsoroltak jól mutatják Borbély fontos novemberi programjait, jótékonykodásait, az utóbbi hónapokban tudatosan megkomponált jóságos, mindenkivel, de leginkább a gyerekekkel, családokkal „véletlenül” találkozgató, Csepel jótevője szerepet. Blogunk a mostani összeállításban ismertetett eseményekkel már foglakozott, igyekeztünk bemutatni, hogy a király meztelen. 

2) Radikális béremelés: Csepelen lehetnek a legjobban kereső óvodapedagógusok

    A szerző a november 30-i képviselő-testületi ülésről adott tájékoztatót. Igen szűkszavúan, hiszen több napirend kimaradt a tájékoztatóból. A polgármester nem egyszer demagóg javaslatait hosszasan indokolta a szerző, míg az ellenzéki vélemények, nem szavazatok indoklására egy sort sem fordított. Helyette a Németh-Borbély konfliktust, Borbély pártból való kizárását hozta fel indokként, összemosva a baloldali ellenzéket, a Borbélyt időnként leszavazó fideszes frakcióval. Az pedig, hogy a fideszes frakció tényleg meg akarja-e buktatni a polgármestert, azt ma még egyáltalán nem biztos. Lehet, hogy erről nem is ők fognak dönteni. Ugyanakkor az ellenzéki erők szavazási magatartásának közös vonása, hogy egyik fél sem fogadja el Borbély eddigi, minden egyeztetést, együttműködést nélkülöző városfejlesztési stratégiai döntéseit, elhibázott fejlesztéseit, illetve a költségvetésben is nyomon követhető, nem egyszer tisztességtelen kampánycéljait, azok törvénytelennek is minősíthető megoldásait.

Megjegyzés: az ellenzék szerint rossz időben megtartott, alacsony részvételű közmeghallgatásból a cikkben mindössze egy kérdésre és a válaszra tellett, pedig lett volna téma, amiről illett volna részletesebben írni.

Lásd még:

https://csepeliek.blog.hu/2023/12/03/csutortokot_mondott_csutortokon_a_keruletvezeto_urom_az_oromben_atveresek_titkos_koltekezes_koz_nelk#more18272321 

 

3) Kik a Közösen Csepelért Polgári Egyesület képviselőjelöltjei?

A december 5-i, sajtótájékoztatóra blogunk december 10-én reagált. https://csepeliek.blog.hu/2023/12/03/csutortokot_mondott_csutortokon_a_keruletvezeto_urom_az_oromben_atveresek_titkos_koltekezes_koz_nelk#more18272321 Írásunkból néhány mondatot idézünk csak: 

Ami…a hiteles, pártpolitikától független személyek jelölését illeti, többségüket a fél éve folytatott, előrehozott kampányrendezvényeken, illetve az fb oldalán már bemutatta, népszerűsítette. Közülük néhány nem éppen a hitelesség, a pártpolitikától mentes munka miatt vált ismertté. Vagy Borbélynak hitelesek a korábbi pártjukat otthagyó, az ellenzékhez átállt, majd őket is otthagyó alpolgármester, a két önkormányzati képviselő, akik korábbi pártjuk delegáltjaként az ellenzék tagjaként lettek képviselők, később csatlakoztak az akkor még fideszes polgármesterhez, s ezért funkciót és jó nagy adag pénzt is kaptak?

A Borbély féle csapat összetételének megítélése, az egyes jelöltek alkalmasságának véleményezése azonban nem a mi feladatunk – a polgármester jelölt a későbbiekben még le is cserélheti őket. Annyit mindenesetre megjegyeznénk, hogy nem találtunk közöttük a városfejlesztéshez, a városgazdálkodáshoz, pénzügyekhez értő jelölteket, viszont 30 százalékuk a sport világából vált polgármester által favorizált képviselő-jelöltté.”

4) Átadták az egynapos sebészetet

A cikk írója az átadáson szereplő potentátok avató mondataira koncentrált, a közmédiában megfogalmazott véleményekkel egyáltalán nem foglalkozott. Blogunk december 3-i írásában, értékelve az Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatójának az újabb szolgáltatás létrejöttéért végzett munkáját, néhány megjegyzéssel egészítette ki az egynapos sebészet létrejöttének történetét. Felhívta a figyelmet arra, hogy „…az egynapos sebészet hosszú távú sikere elsősorban a személyi, anyagi feltelek mindenkori biztosításán múlik. Ehhez pedig elsősorban a kormány egészségügyi politikájának megváltoztatására és a helyi önkormányzati vezetés immár hosszabb távú anyagi, dologi kötelezettségvállalására is szükség lesz.” https://csepeliek.blog.hu/2023/12/03/csutortokot_mondott_csutortokon_a_keruletvezeto_urom_az_oromben_atveresek_titkos_koltekezes_koz_nelk#more18272321 

    Az első lépés ennek érdekében a jövő évi költségvetés lehet, amelyben a korábbi éveknél jóval nagyobb anyagi támogatásra és a személyi, dologi feltételek biztosításához szükséges felhalmozási összegek betervezésére lesz szükség.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1818280621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása