CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz az üres csepeli üzletekkel?

2023. december 19. 00:05 - csú

abel_attila_irodaja_borbely_keppel_diszitve.jpgA II. Rákóczi Ferenc u. 97-105 szám alatti önkormányzati társasház földszintjén lévő üzlethelyiség kiadásra került a Közösen Csepelért Polgári Egyesület részére, amely kidekorálta az utcai üvegfalakat Borbély Lénárd polgármester, az egyesület elnöke és polgármesterjelöltje arcképeivel, kampányanyagaival. Jól mehet az egyesületnek, hiszen ki tudja fizetni a helyiség bérleti díját és fenntartási költségeit, s ráadásul még a Borbély úr hónapok óta folyó kampányát is milliókkal képes támogatni.

A Népszava részletesen foglalkozott a budapesti belváros üzleteinek kihasználtságával. A cikk szerint egymást érik az üres kirakatok a belvárosban. Így például a Terézvárosban 31, az Erzsébetvárosban 257 üres, a II. kerületben 120-130, a Józsefvárosban 776, a XIII. kerületben „elenyésző”, míg a szomszédos Ferencvárosban 55 üres üzlethelyiség található.

Megnéztük a csepeli számokat, amelyek a 

 Javaslat a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. 2022. évi éves beszámolójának és közhasznúsági c. előterjesztésben találhatók. Ezek szerint a tavalyi évben Csepelen 103 üres üzlethelyiség volt, azaz az üzletek 31,1 százaléka üresen állt. Ez a jelentős szám egyrészt komoly bevételkiesését jelenthet a cégnek, másrészt az esetenkénti rezsi, illetve közös költségek fizetése miatt még többszázezres havi kiadásokkal is számolni kell.

    Az ingatlangazdálkodás ebben a gazdasági válsággal terhelt időszakban nem kevés szakértelmet és következetes munkát igénylő feladat. Valószínű, hogy a Városgazda Zrt. ezirányú munkája jelentős veszteségeket okozott a tavalyi esztendőben az önkormányzatnak. Azzal, hogy ezt a feladatot a januártól beindított Ingatlanhasznosítási Nonprofit Kft. vette át, nem lett könnyebb a helyzet, csak a sokat bírált vezérigazgató válláról vettek le nem kevés feladatot. Hogy megérte-e az majd később derül ki.

    Megjegyzés: a II. Rákóczi Ferenc u. 97-105 szám alatti önkormányzati társasház földszintjén lévő üzlethelyiség kiadásra került a Közösen Csepelért Polgári Egyesület részére, amely kidekorálta az utcai üvegfalakat Borbély Lénárd polgármester, az egyesület elnöke és polgármesterjelöltje arcképeivel, kampányanyagaival. Biztosan megérte a cégnek egy civil szervezet kampánycéljaira kiadni az üzlethelyiséget, hiszen ezzel is csökkenthette veszteségeit. Jól mehet az egyesületnek, hiszen ki tudta/tudja fizetni a helyiség bérleti díját és fenntartási költségeit, s ráadásul még a Borbély hónapok óta folyó kampányát is milliókkal tudta/tudja támogatni. Bár vannak, akik szerint a polgármester/egyesületi elnök/polgármesterjelölt nem fizetett a helyiség bérléséért. Ezek szerint bármely csepeli polgármester jelölt bérelhet kampánycéljaira helyiséget a cégtől. Vagy mégsem? 

H.R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318276753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása