CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ön kit és miért küldene el hosszabb kávészünetre?

2023. december 23. 00:03 - csú

kavezas_kaveszunet.jpgHa jobban belegondolunk, akkor rájövünk, hogy  Európa vezetői után ránk, magyarokra is ránk férne, hogy egy hosszabb kávészünetre elküldjük a mai hazai rendszert és annak névadóját.

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… Nyugat hanyatlásáról? Tudják, arról a gondolatkörről beszélek, ami idestova száz éve uralja egyes emberek gondolkodását és amúgy egy tőről fakad a nálunk most éppen szárba szökkenő akut Brüsszelezéssel.

Azzal, hogy a világ – állítólag – egyre élhetetlenebb a Lajtán túl, minden eresztékében recseg-ropog, olyannyira, hogy a fősodratú (magyarul mainstream) politikában már meg sem lehet egymástól különböztetni egy konzervatív kereszténydemokratát egy virtigli szocialistától, lányt a fiútól, hogy a többi szörnyűségről ne is beszéljek.

Arra a  katyvaszra gondolok, aminek a legszebb példáját a miniszterelnök 

úgynevezett sajtótájékoztatója szolgálta, bőven megfejelve kiadós Brüsszelezéssel.

Mindebben semmi új nincs. Ez a vonulat pont egybeesik Lázár János miniszter egyik 2018-as videójával. Emlékeznek, ugye: hogy Bécs már súlyosan veszélyes város és hogy migránsok meg terroristák leselkednek a Mariahilferstrasse minden sarkán és no-go zónák között kell elslisszolni, ha életben akarunk maradni. Ahogy itthon mondani szoktuk: ezzel szemben az igazság az, hogy a boldog Ausztria fővárosa azóta is évről-évre nyeri a legélhetőbb világvárosok versenyét, maga az ország pedig Burgenlandtól egészen Vorarlbergig úgy működik, hogy mindenki jól érezze magát benne. És jól is érzi. Kivéve a magyar kormány miniszterét, meg a többi bohócot. Akik egyébként a gyerekeiket változatlanul Bécsbe, Párizsba, Londonba meg Lausanneba küldik tanulni, nem Biskekbe, Asztanába vagy Dusanbébe, a türk barátainkhoz. De még a karácsonyi bevásárlást sem a moszkvai GUM-áruházban intézik, hanem minimum kigurulnak a szomszédos Parndorfba vagy elrepülnek Milánóba és Rómába.

A magyar miniszterelnöknek alighanem az a legnagyobb baja a Nyugattal, Ursula von der Leyennel és az egész Európai Unióval, hogy kilóg belőle a kormányával együtt. Hogy Brüsszelben, Berlinben, Stockholmban és Madridban a vezetők nem vakok, pontosan látják és tudják, hogy mi zajlik Magyarországon. Hogy miket művel a kormány és ezt Orbán Viktornak a fejére is olvassák. Meg hogy amikor fontos döntések születnek az európai tárgyalóasztalnál, akkor az örök vétózót, a kerékkötőt egyszerűen kiküldik a teremből kávézni. Ne rontsa bent tovább a levegőt, ne akadályozza a nagyok, a felnőtt vezetők munkáját a gyerekes akadékoskodással!

Ha jobban belegondolok, ránk, magyarokra is ránk férne, hogy egy hosszabb kávészünetre elküldjük Orbán Viktort és a róla elnevezett rendszert

Forrás: Hardy Mihály (Szabadság Klub)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9018286659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása