CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az Orbán-rezsimben a köztársasági elnök fogyócikk

2024. február 15. 00:03 - csú

varga_judit_novak_katalin_orban_viktorral_varga_miniszteri_kinevezesenel_2023.jpgNovák Katalin és  Varga Judit a politikai semmiből lettek a vezér által teremtve és most valószínűleg visszahullanak a politikai semmibe. Egy efféle egy személyre alapított diktatúrácskában már csak így megy ez. Ma még vidáman nevetsz, de holnap arra ébredsz, hogy már le is vagy mondva.

Az Orbán-rezsimben a köztársasági elnök fogyócikk. A snájdig Schmitt után a mosolygós Novák Katalin is a múlté. Jó ideig nem kell számolnunk sem Novák, sem Varga felbukkanásával – hacsak valami bíróságon nem.

Novák és Varga a politikai semmiből lettek a vezér által teremtve és most valószínűleg visszahullanak a politikai semmibe. Egy efféle egy személyre alapított diktatúrácskában már csak így megy ez. Ma még vidáman nevetsz, de holnap arra ébredsz, hogy már le is vagy mondva.

Foglaljuk össze, amit tudunk. Novák köztársasági elnök kegyelmet ad valakinek, aki egy nevelőintézetben garázdálkodó pedofilt véd. Mai tudásunk szerint a kegyelmet Balog Zoltán püspök, református zsinati elnök járja ki neki – a hírek szerint a református egyház vezetőinek kívánságára, mert

jó református a pedofilvédő. Közben azért a Balog vezette református egyháznak arra is marad ideje, hogy a budai XII. kerületben lévő Bíró utcai óvodát ingyen megszerezze magának, majd bezárja, hogy szintén nem megerősített hírek szerint a magyar ovisták helyett jó pénzért amerikai mormon intézmény váljon belőle. Itt egy kegyelem, ott egy üzlet – így megy ez itt.

Azt is tudjuk még, hogy az Orbán-család üzleteit is képviselő ügyvéd védte a kedves kegyelmest – kétségkívül ez is érdekes, bár, hogy mi következik belőle, azt csak találgatni tudjuk.

Ahogy az is egyelőre még csak az érdekes kategóriába tartozik, hogy Varga Judit volt férje előállt egy-két sztorival. Ami tulajdonképpen nem azért érdekes, mert sok újdonságot tudunk meg belőle – bár ez az idő is eljöhet –, hanem azért, mert végre valaki, aki belülebbről látja a dolgokat, meri azt mondani, hogy egy család hazaviszi a fél országot (na, melyik lehet ez a család?), és ez mégsem helyes. Meg, hogy a titkosszolgálatok és az állami propaganda irányításával megbízott főmegbízott – aki saját jogon egyébként jól fizetett feltaláló is erőteljesen kavar, manipulál és gátlástalan is. Szerintem szólni kellene a vircsaft névadójának: nyilván sok fideszes babzsák azt gondolja, ha szegény Orbán ezt tudná, akkor biztosan nem hagyná. Hehe.

Nováknak és Vargának egyébként komoly szerep jutott a jogállam megrogyasztásában, tönkretételében, az alkotmányos rend, a polgári értékek pusztításában. De ezekért itt inkább kitüntetés jár. A szokott módon egy banánhéjon csúsztak el és vitették el velük a balhét. Aki efféle munkára vállalkozik, lelkiismeretet, szakmai becsületet és az ország érdekeit sutba dobva a – Családért – az könnyen így járhat.

Mindenesetre, ha feltáró jellegű vallomásokat tennének, azzal azért enyhítenének a bűneiken.

A következő nagy kérdés, hogy a számunkra rendelkezésre álló ellenzék tud e valamit ezzel a helyzettel kezdeni. Például közösen előállni egy köztársaságielnök-jelölttel? Egy olyan köztiszteletben álló, kemény, kitartó és határozott személlyel, akiből most ugyan nagy valószínűséggel mégsem lesz elnök, de aki hosszabb távon képes megjeleníteni az ellenzéki összefogást, a reményt, hogy lehet másként.

Olyan jelöltet, akit a parlamenti szavazás után nem ejtenek a semmibe – hanem valóban építenek rá, aki potenciálisan megjeleníti a demokratikus Magyarországot. Az ellenérveket már hallom a lelki füleimmel. De miért ne legyünk e szebb napokban pár percig optimisták: igenis léteznek olyan felelősségteljes erők Magyarországon, akik tudják, a normális Magyarország visszaállításához néha a piti pártérdekeken is érdemes túllépni.

Aztán majd meglátjuk, holnap ki mond le.

Forrás: Dési János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8118325825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása