CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A polgármester összetűzése a képviselőkkel, a jóizléssel és a jogszabályokkal

2024. február 19. 00:05 - csú

borbely_lenard_magaslaton_podiumon_labat_logatva_1.pngLenézés. Borbély Lénárd polgármestert magasról tesz az általa vezetett csepeli képviselő-testület határozataira. Ha nem ért  egyet velük vagy nem érdeke a végrehajtásuk, akkor simán elszabotálja őket.

Ez történt a testületi ülések havonkénti megtartására vonatkozó, tavaly november 30-án hozott 237/2023.(XI.30.) sz. Kt-határozattal is. Az akkori ülésen a polgármester 2024. I. félévére két testületi ülés megtartását javasolta (februárban és áprilisban), azonban a testület 16/0/1 arányban, hat ülés megtartására hozott határozatot.

Az első, január 25-i ülés elmaradt, mert Borbély nem hívta össze – a döntés ellenére sem –, a képviselőket. A novemberi testületi döntéssel nem értett egyet a jegyző, aki szerint a júniusi választások lekötik a hivatalt, ami szerintünk azt jelenti, hogy nincs idő holmi demokráciát játszani. Nem értett egyet a képviselőkkel Borbély sem, aki a döntés után már csak annyit mondott, hogy „Kicsit vicces ez a testület,

előterjesztésre nincs javaslata, de arra van, hogy tartsanak ülést.”

    Kicsit vicces ez a polgármester, hiszen amikor volt pl. ellenzéki javaslat, majdnem mindig elutasította tárgyalását. Netán elfelejtette, hogy neki és hivatalának, illetve az önkormányzat gazdasági szervezeteinek is vannak törvényi kötelezettségei, érdekei a képviselő-testületi ülések rendszerének folyamatos működtetésére, a kerület egészét vagy nagyobb részét érintő kérdések testület elé terjesztésében. Vagy nem talált/talál témát? Miért nem hívta/hívja össze a testületi ülést a kormányzat Budapest-bérlettel kapcsolatos tervei elleni egységes kerületi fellépés érdekében? 

    Úgy látszik már arra sem emlékszik Borbély úr, hogy 2010 előtt rendszeresek voltak a képviselő-testületi ülések, még a választások évében is. De 2024-ben már nem akart testületi állásfoglalást akkor sem, amikor a kormány erős embere, Lázár úr, tavaly év elején elkaszálta a kerület közlekedésfejlesztési terveit (HÉV korszerűsítése, meghosszabbítása, a gerincút II. szakaszának megépítése, a megígért kétszer-két sávos Gubacsi híd ügye). 

    Az is lehet, azonban, hogy a júniusi választások miatt nincs ideje a kerület valódi ügyeivel foglalkozni. Állandóan magyarázkodni kell, kérdezgetik, bírálják intézkedéseit, javaslatokat tesznek a képviselők. Az ellenzék politizál, a megvett hívek pedig unalmasak. Inkább kampányol. De kinek a pénzéből? Pardon, ezzel a kérdéssel ne zaklassuk (fel) a polgármestert és köreit!

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6918313123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása